Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑγροτικάΣυνάντηση Καραγκούνη-Γεωργαντά για τις αυξήσεις των τελών άρδευσης που πλήττουν τους αγρότες

Συνάντηση Καραγκούνη-Γεωργαντά για τις αυξήσεις των τελών άρδευσης που πλήττουν τους αγρότες

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κωνσταντίνος Καραγκούνης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  κ.  Γεώργιο Γεωργαντά σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα που έχουν προκαλέσει οι αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας με αποτέλεσμα την συνακόλουθη αύξηση των τελών άρδευσης που πλήττουν όλους τους αγρότες.

Ο κ.Καραγκούνης μετέφερε την δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί σε όλα τα ΤΟΕΒ Αιτωλοακαρνανίας και το ΓΟΕΒ Αχελώου και  ζήτησε από τον Υπουργό την παρέμβαση του ώστε  να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.

Από την πλευρά του ο κ Γεωργαντάς μετέφερε στον κύριο Καραγκούνη ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συνεργασία με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κύριο Σκρέκα  και έχει συνεννοηθεί ώστε το επόμενο διάστημα να υπάρξει κοινή πρωτοβουλία των δυο Υπουργείων για την ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας των αρδευτικών εγκαταστάσεων και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Ο κ.Γεωργαντάς τόνισε ότι στόχος και των δύο Υπουργείων είναι η συμφωνία για αξιοποίηση των δικτύων κατά προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα. Ο κύριος Καραγκούνης ευχαρίστησε τον υπουργό αναμένοντας πολύ σύντομα να εξειδικευθούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και οι οποίες θα δώσουν ανάσα στους αγρότες και στους οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων.

#ΝΕΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΟΝ FACEBOOK

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ