Συνάντηση Σταύρου Καμμένου με τα ΔΣ της Β’ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου  με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»κ.Σταύρος Καμμένος, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και εκπαιδευτικούς,  συναντήθηκε με τα διοικητικά συμβούλιατης Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας και του συλλόγου Εκπ/κών  Λειτουργών Πρωτ/μιας Εκπ/σης «Κοσμάς ο Αιτωλός».

Συνάντηση με Δ.Σ Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

Ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ, κ.Κατσίφας Γεώργιος, εξέθεσε τα προβλήματά τους και αναφέρθηκε στην πλημμελή παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά στα ζητήματα φύλαξης, φωτισμού, συντήρησης, ενεργειακής αναβάθμισης, θερμομόνωσης και αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων. Επίσης, έθεσε το θέμα της μεταφοράς του Ειδικού Σχολείου και τον κίνδυνο συγχωνεύσεων τμημάτων περιφερειακών σχολείων. Στην συνέχεια, ο κ.Κορδάτος Κων/νος ανέφερε ότι ο Δήμος, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και προοπτική, δε λειτουργεί ως πολιτικός αυτοδιοικητικός οργανισμός ως όφειλε, αλλά τα ζητήματα περνούν «δια νεύματος» και όχι με ουσιαστική συζήτηση. Είπε επίσης ότι δεν έχει τοποθετήσει εκπρόσωπο των Εκπ/κών Σωματείων στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου και δε στηρίζει τα περιφερειακά σχολεία.

Ο κ.Καμμένος απάντησε ότι γνωρίζει τα θέματα, ως μέλος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου και συντάσσεται με την προσπάθεια και τους αγώνες της Β’ ΕΛΜΕ. Πρόσθεσε ότι πολλά από αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να έχουν δρομολογηθεί, εάν ο Δήμος είχε εγκαίρως έτοιμες μελέτες για την αξιοποίηση προγραμμάτων που τρέχουν: για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων, την έγκαιρη δέσμευση οικοπέδων, την εμπλοκή στο ‘’ΦΙΛΟΔΗΜΟ’’. Κι όλα αυτά φυσικά,  με στενή και συχνή επικοινωνία με τους συλλόγους των εκπ/κών. Ανέφερε την προσπάθεια που γίνεται από την 6Η ΥΠΕ, προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να βρεθούν τα χρήματα, για την μεταφορά του Ειδικού Σχολείου στο κτίριο του Παλιού Νοσοκομείου με πρόσθετο κέρδος ένα σοβαρό ποσό το οποίο σήμερα διατίθεται για ενοίκια. Τόνισε την αντίθεση της παράταξής του, σε συγχωνεύσεις τμημάτων που μπορούν να καταστούν μοιραίες για την ύπαρξη περιφερειακών σχολείων και το απέδειξε στην προτεινόμενη συγχώνευση 9ου– 19ου Δημοτικών Σχολείων Αγρινίου ενάντια στην οποία αγωνίστηκε με επιτυχία.

Συνάντηση με Δ.Σ Συλλόγου Εκπ/κών

Στη συνέχεια, στη συνάντηση με το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Λειτουργών Π.Ε Αγρινίου-Θέρμου, ο πρόεδρος κ.Παπαχρήστος Ηλίας, αφού ευχαρίστησε τον κ.Καμμένο για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτ/θμια Εκπ/ση με κυριότερο αυτό του κτιριακού των Δημόσιων Νηπιαγωγείων στην πόλη μας, για το οποίο σε βάθος δεκαετίας δεν έχει γίνει κανένας σοβαρός σχεδιασμός. Έθεσε κατόπιν το θέμα των δύσκολων κτιριακών συνθηκών στα 3ο-21ο και 11ο-17ο Δημοτικά  Σχολεία Αγρινίου, προβλήματα που προέκυψαν με την στέγαση ΚΔΑΠ μέσα σε χώρο νηπιαγωγείου. Αναφέρθηκε τέλος και στο πόσο σοβαρό θέμα είναι η συνεννόηση Δήμου και Εκπ/κών Λειτουργών, τονίζοντας ότι στοιχεία που συνέλεξε ο Σύλλογος και απεστάλησαν στον Δήμο, δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

Από την πλευρά του ο κ.Καμμένος εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την καθιέρωση – και στο Δήμο μας –  της υποχρεωτικής δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης, παρά την στείρα άρνηση του Δημάρχου, κ. Παπαναστασίου, και τον απαξιωτικό του λόγο για τον κλάδο των νηπιαγωγών σε επίσημο έγγραφό του. Επεσήμανε την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος της σημερινής Δημοτικής Αρχής για την δέσμευση οικοπέδων και τις έγκαιρες μελέτες για διεκδίκηση πράσινων σχολείων, προγραμμάτων συντήρησης, εξοπλισμού κ.ά που άλλοι δήμοι διεκδικούν και κερδίζουν, αλλά και την έλλειψη μέχρι σήμερα συνεννόησης με τον Σύλλογο των Εκπ/κών για την έγκυρη έρευνα και προετοιμασία για τη χρονιά που έρχεται, αφού οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία αρχίζουν 1-20 Μαΐου.

Τόνισε ότι ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε ούτε στο κάλεσμα του Υπουργείου για προμήθεια έτοιμων προκατασκευασμένων αιθουσών βαρέως τύπου με όλο τον εξοπλισμό νηπιαγωγείου στο οποίο 25 Δήμοι ήδη έχουν ενταχθεί. Ζήτησε τη συνεννόηση όλων για τη ρύθμιση των ορίων αναφορικά με  τις εγγραφές στα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά, ώστε όλα τα σχολεία να καταστούν ζωντανά και λειτουργικά. Αναφέρθηκε ακόμη στη νίκη της Εκπ/κής Κοινότητας στο θέμα της συγχώνευσης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, στο οποίο και ο ίδιος έχει φοιτήσει, και για το οποίο η “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” πρακτικά και όχι μόνο θεωρητικά έκανε ό,τι μπορούσε, παρά το ότι οι θεσμικοί φορείς του Δήμου όχι μόνο αδιαφόρησαν, αλλά και δημιούργησαν το πρόβλημα.

Έθιξε στη συνέχεια την καθυστέρηση μεταφοράς νηπιαγωγείου στο κτίριο του 23ου που λειτουργεί το μισό, ενώ ο Δήμος πληρώνει ενοίκια, στη μη παρέμβαση στο 10ο Νηπιαγωγείο(δωρεά )ώστε να αποδοθεί πρόσθετος χώρος στους μαθητές του, στη μη ασφαλτόστρωση χαλικόδρομων που καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση έξω από τα νηπιαγωγεία 7ο και 23ο, στη μόνωση στέγης που ζητάει εδώ και χρόνια το 1ο Νηπιαγωγείο Παναιτωλίου, στον φωτισμό δύσκολων χώρων όπου πετιούνται σκουπίδια και δημιουργείται παραβατικότητα τις νυχτερινές ώρες στο 8ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και πολλά άλλα προβλήματα που θα μπορούσαν οι κατάλληλες προσλήψεις οκταμηνιτών εργαζόμενων σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Δήμου να τα κάνουν διαχειρίσιμα.

Τέλος, για το θέμα της ΔΕΗ και την αδυναμία πληρωμής λογαριασμών από τα σχολεία, ο κ.Καμμένος πρότεινε την ενοποίηση όλων των λογαριασμών των σχολείων Π.Ε και Δ.Ε σε έναν. Έτσι ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης με τη ΔΕΗ- ως μεγάλος καταναλωτής- με ευνοϊκούς όρους, απαιτώντας αντισταθμιστικά οφέλη, ώστε να μένουν τα χρήματα που παίρνουν τα σχολεία, για την κάλυψη άλλων λειτουργικών αναγκών τους.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ.Καμμένος, αφού τους ευχαρίστησε για τη συνάντηση και για την ενημέρωση, υποσχέθηκε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς της Εκπ/κής Κοινότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *