Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΣυνεχίζει για 7η χρονιά η πρωτοβουλία μαθητών & γονέων της Ματαράγκας για...

Συνεχίζει για 7η χρονιά η πρωτοβουλία μαθητών & γονέων της Ματαράγκας για προσφορά ελαιολάδου σε κοινωφελή ιδρύματα

«Ελαιόλαδο του τόπου μας: Δώρο ζωής για τα παιδιά»

Το πρόγραμμα «Ελαιόλαδο του τόπου μας: δώρο ζωής για τα παιδιά» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 με κοινή πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας, με στόχο την οργάνωση δικτύου εθελοντικής προσφοράς και συλλογής ποσοτήτων ελαιολάδου  για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών που προκύπτουν σε κοινωφελή ιδρύματα προστασίας της παιδικής ηλικίας.

Προς το σκοπό αυτό δοχεία τοποθετήθηκαν σε 13 ελαιοτριβεία της περιοχής Μακρυνείας, ενώ κλιμάκια της μαθητικής κοινότητας ανάρτησαν σχετικές επισημάνσεις και ετοίμασαν ιδιόχειρες αφίσες για ενημέρωση των παραγωγών και την προσέλκυση προσφορών.

Αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας ήταν η συλλογή 100 μεταλλικών δοχείων λαδιού, δείγμα του οποίου προσκομίστηκε στο εργαστήριο Β. Πάτση, όπου η γνωμάτευση ήταν ότι πρόκειται για «παρθένο ελαιόλαδο» με οξύτητα 0,4 (28-1-13), στοιχείο ενδεικτικό της ποιότητας λαδιού που παράγει η περιοχή της Μακρυνείας.

Φέτος και πάλι διοργανώνεται η εθελοντική προσφορά ελαιολάδου φετινής εσοδείας με στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Οι Μαθητικές Κοινότητες, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και οι Σύλλογοι Καθηγητών του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας απευθύνουν κάλεσμα για συνδρομή στην προσπάθεια αυτή. Οι προσφερόμενες ποσότητες θα συγκεντρωθούν και θα συσκευαστούν με ευθύνη των εθελοντών στα κατά τόπους ελαιοτριβεία σε δοχεία που έχουν διατεθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Το συγκεντρωθέν ελαιόλαδο θα παραδοθεί από τα σχολεία σε κοινωφελή ιδρύματα του νομού που στηρίζουν ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού ανάλογα με τις ανάγκες.

Για συγκέντρωση ελαιολάδου

Για συγκέντρωση ελαιολάδου επικοινωνήστε στα εξής τηλέφωνα:

  • Γυμνάσιο Ματαράγκας: 2635022147
  • Γενικό Λύκειο Ματαράγκας: 2635022033
  • Σύλλογοι γονέων – κηδεμόνων: Γυμνασίου Ματαράγκας: 6973387940 & Γενικού Λυκείου Ματαράγκας: 6987339245
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ