Συνεδριάζει την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Δια ζώσης, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Πανεπιστημιούπολη (Ρίο Πατρών), θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00.

Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η  συμμετοχή της Περιφέρειας στην υπό σύσταση Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την Επωνυμία «Δίκτυο Περιφερειών και Δήμων για την Κλιματική Αλλαγή – Climattica».

Θα συζητηθούν ακόμη το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2022 και η τριμηνιαία έκθεση για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού (Β’ Τρίμηνο έτους 2021).

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί με όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ακολουθούν τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Επερωτήσεις

  • 25/2021 του Επικεφαλής της Παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνου σχετικά με την υπογραφή συμβολαίου μίσθωσης λιμνοθάλασσας Πρόκοπος.
  • 26/2021 του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Χαροκόπου Αντωνίου σχετικά με την έγκριση σκοπιμότητας του Υπουργείου Υγείας για την ανέγερση δομών για ασθενείς με άνοια και νόσο Alzheimer.
  • 27/2021 του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Δριβίλα Δημητρίου σχετικά με τη λειτουργία της Μονάδας Σπαστικών Παίδων – Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας πρώην ΠΙΚΠΑ Παραλίας Πατρών.
  • 28/2021 των Περιφερειακών Συμβούλων της Παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» σχετικά με δημιουργία φυλασσόμενης διάβασης του ΟΣΕ, στα Βραχνέικα Πατρών.
  • 29/2021 του Επικεφαλής της Παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνου» σχετικά με το κλείσιμο των λατομείων Αράξου.

Τα θέματα

  1. Έγκριση Σκοπιμότητας & Συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην υπό Σύσταση Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με Επωνυμία «Δίκτυο Περιφερειών & Δήμων για την Κλιματική Αλλαγή – Climattica». (Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας Δημητρογιάννης Λάμπρος )
  2. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας 2022. (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας Ζαΐμης Φωκίων)
  3. Έγκριση Τριμηνιαίας Έκθεσης για εκτέλεση Προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το Β’ Τρίμηνο 2021, σύμφωνα με αρ. 1099/2021 (ΑΔΑ:9ΒΩ47Λ6-16Ε) Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής. (Πρόεδρος Επιτροπής Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *