Συνεργασία Λύρου – Βορίδη για εντάξεις έργων στο πρόγραμμα «Τρίτσης»

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου. Ο Κώστας Λύρος παρουσίασε στον κ. Βορίδη τις προτάσεις έργων που έχουν κατατεθεί από τον Δήμο Μεσολογγίου για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με συνολικό αιτούμενο ποσό πάνω από 30 εκατ. € ενώ ανέδειξε και την επιτακτική ανάγκη προσλήψεων προσωπικού στο δήμο και δη Μηχανικών.

Με τον κ. Βορίδη συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα που αφορούν στο Δήμο και στα νομικά του πρόσωπα. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στις δυσβάσταχτες έως μη διαχειρίσιμες πλέον οικονομικές υποχρεώσεις, λόγω κακοδιαχείρισης στα Νομικά πρόσωπα του Δήμου, ΔΕΥΑΜ και Κοινωφελή Επιχείρηση από προηγούμενες διοικήσεις και ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση και ρύθμιση των οφειλών.

«Η παρέμβαση της Πολιτείας είναι «μονόδρομος» για την  βιωσιμότητα των νομικών προσώπων μετά τα όσα παραλάβαμε και γι’ αυτά έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις», ανέφερε ο Κώστας Λύρος ενώ ο Υπουργός εξέφρασε τη πρόθεση του να συνδράμει ουσιαστικά προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *