Σύσκεψη στο Μεσολόγγι με θέμα το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο Δήμο

Σύσκεψη της Επιτροπής διαχείρισης κρίσης της νόσου COVID-19 συγκάλεσε ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος

Νέα σύσκεψη της Επιτροπής διαχείρισης κρίσης της νόσου COVID-19 συγκάλεσε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, με την συμμετοχή του Πρόεδρου Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας Αριστόβουλου Τριβλή, του Διοικητή Νοσοκομείου Μεσολογγίου Παναγιώτη Παπαδόπουλου, του Υπ/τη Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Νικ. Νικολάου, των Αντιδημάρχων Αντ. Αλετρά, Σπ. Βασιλείου και Νίκου Καραπάνου, των προέδρων Κοινωφελούς Γ. Σωτηρακόπουλου, ΔΕΥΑΜ Γ. Λαγούδη και Β/θμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Γερασ. Γούργαρη καθώς επίσης του Δημοτικού Συμβούλου Χρ. Μασαούτη.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν η ενημέρωση αναφορικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Δήμο. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο  επιβεβαιώθηκε  κρούσμα κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αιτωλικού.Ο ασθενής, ιατρός στο επάγγελμα, που μετέβη μόνος του στο Νοσοκομείο του Ρίου, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και τελικά βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρθηκε από το Δήμαρχο Κώστα Λύρο, η επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία είναι διαρκής σχετικά με το περιστατικό, για το οποίο έχει ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τις υγειονομικές αρχές.

Ένα επίσης σοβαρό ζήτημα που απασχόλησε την σύσκεψη, ήταν αυτό της διαχείρισης των οικισμών ΡΟΜΑ σε όλο το Δήμο, όπου -όπως είπε ο Κώστας Λύρος-  πέρα από την μέριμνα και τις συστάσεις που ήδη έχουν γίνει και θα εξακολουθήσουν να γίνονται, θα πραγματοποιηθούν νέες εκτεταμένες απολυμάνσεις ενώ θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα προστασίας.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συνέστησε ψυχραιμία κι αυτοσυγκράτηση στην έντονη φημολογία που αναπτύσσεται και δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Εξήρε δε την υπευθυνότητα του ασθενούς, ο οποίος ανακοίνωσε ο ίδιος δημοσίως την κατάσταση της υγείας του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *