Ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ1: «Τριχωνίδα, το πέλαγος της Αιτωλίας»

Ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ  στην ΕΡΤ1 με την Ίνα Ταράντου / Σάββατο 25 Απριλίου, στις 16:50

«Τριχωνίδα, το πέλαγος της Αιτωλίας».

Είναι τόσο μεγάλη, που κάποτε την ονόμαζαν «πέλαγος».

Η λίμνη Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη της Ελλάδας, είναι τόσο καλά κρυμμένη στο βύθισμα ανάμεσα στα όρη Παναιτωλικό και Αράκυνθο, ώστε παρέμεινε μοναχική και άγνωστη στον περισσότερο κόσμο.

Συναντήσαμε τους πιο πιστούς κατοίκους της, τους ψαράδες, όλοι χαμογελαστοί, τολμηροί και έξω καρδιά.

Μπήκαμε στις βάρκες τους και βγήκαμε για αθερίνα. Γνωρίσαμε και την Τασία, την καπετάνισσα της Τριχωνίδας, που το ψάρεμα είναι για εκείνη τρόπος ζωής, αναζωογόνηση, χόμπι και επάγγελμα μαζί.

Στην άκρη της λίμνης βρήκαμε όμως κι άλλη παρέα. Τα παιδιά από τη Χορωδία της Παντάνασσας έχουν βάλει τη μουσική στη ζωή τους από μικρή ηλικία. Τα έθιμα και η παράδοση είναι η μεγάλη τους αγάπη, είναι η έκφραση της χαράς και της λύπης.

Κι από την ηρεμία της λίμνης και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στο Πετροχώρι, βρεθήκαμε με φίλους πολλούς και έμπειρους στη πεζοπορία, δίπλα σε ορμητικούς διπλούς καταρράκτες, στους εντυπωσιακούς δίδυμους καταρράκτες Μοκιστιάνου.

Η διαδρομή κατέληξε στο γραφικό Θέρμο, που φημίζεται για το φυσικό του κάλλος. Εκεί μιλήσαμε με τον κύριο Σωτήρη, τον αγαπημένο θυμόσοφο και πολυτεχνίτη της περιοχής. Η σμίλευση της πέτρας είναι η δική του τέχνη, μια τέχνη που του έμαθε πως μόνο με αγάπη, δημιουργία και δίψα για το καινούργιο καταφέρνεις να ζεις… Μια Ζωή Αλλιώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *