Τέλος οι όρθιοι στους χώρους εστίασης & διασκέδασης από Πέμπτη – «Λουκέτο» από την πρώτη παράβαση

Σε έκτακτες ανακοινώσεις  προέβη το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και την εκτόξευση των νέων κρούσματα κορονοϊού, τα οποία ανήλθαν σε 1.797 το τελευταίο 24ωρο -με περισσότερα από 1.000 να εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ανακοινώσεις η  κυβέρνηση αποφάσισε από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας και με τους κανόνες που είχε ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας, τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και το 99% όσων καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στις κυρώσεις που θα ισχύουν σε περιπτώσεις παράβασης των μέτρων. Πιο συγκεκριμένα, με την πρώτη παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ (καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων)  – 2.000 ευρώ (καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων) και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *