Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΘ. Παπαθανάσης: "Είναι επιτακτική η ανάγκη στήριξης των φαρμακείων"

Θ. Παπαθανάσης: “Είναι επιτακτική η ανάγκη στήριξης των φαρμακείων”

«Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σταθερά δίπλα στον πολίτη» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κατά τη διάρκεια των εργασιών του 15ου Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Στο Συνέδριο έγινε ένας απολογισμός της προσφοράς του φαρμακείου κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή των φαρμακείων στο Σύστημα Υγείας της χώρας και τις δυνατότητες να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της παρεχόμενης φαρμακευτικής φροντίδας προς τους πολίτες.

Ανοίγει η συζήτηση με την πολιτεία

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι ανοίγει η συζήτηση με την πολιτεία για να επιλυθούν θέματα που απασχολούν τους φαρμακοποιούς, μετά την τεράστια προσφορά των φαρμακείων
στην στήριξη του συστήματος υγείας

• στην απρόσκοπτη διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς υπό οποιεσδήποτε συνθήκες

• στην ανάδειξη της σημασίας των μέτρων προστασίας

• στην προαγωγή των εμβολιασμών κατά του COVID -19 με το κλείσιμο των ραντεβού

• στην στήριξη με τη διάθεση και την εκπαίδευση των πολιτών στα τεστ αυτοδιάγνωσης

• στην πραγματοποίηση του αντιγριπικού εμβολιασμού και των rapid test

«Είναι επιτακτική η ανάγκη στήριξης των φαρμακείων. Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σταθερά δίπλα στους πολίτες με μοναδικό γνώμονα την στήριξη του συστήματος υγείας και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας», ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ