Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΘερινές εκπτώσεις 2023: Πότε ξεκινούν και τι πρέπει να προσέξουμε

Θερινές εκπτώσεις 2023: Πότε ξεκινούν και τι πρέπει να προσέξουμε

Ξεκινούν τον επόμενο μήνα οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα.

Συγκεκριμένα φέτος οι εκπτώσεις ξεκινούν στις 10 Ιουλίου, τη δεύτερη Δευτέρα δηλαδή του Ιουλίου, ενώ την Κυριακή 16 Ιουλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως το τέλος Αυγούστου, ενώ το ωράριο των καταστημάτων θα διαμορφωθεί από τους εκάστοτε δήμους.

Τι πρέπει να προσέξουμε

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ