Θλίψη για την απώλεια του δικηγόρου & τέως Αντιδημάρχου Αγρινίου Αθανάσιου Κιτσάκη

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου αλλά και σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του δικηγόρου και τέως Αντιδημάρχου Αγρινίου Αθανάσιου Κιτσάκη. Ο εκλιπών με καταγωγή  από την Κοκκινόβρυση του Δήμου Θέρμου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Ο Αθανάσιος Κιτσάκης  υπηρέτησε από κορυφαίες θέσεις την πόλη του Αγρινίου αφού κόσμησε με την παρουσία του την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (επί δημαρχίας Στ. Τσιτσιμελή) και του Αντιδημάρχου Αγρινίου (επί δημαρχίας Γ. Βαϊνά και Θ.Σώκου) ενώ οι αγώνες του για τις ιδέες της Αριστεράς τον έφεραν στο στόχαστρο της Χούντας, η οποία μάλιστα τον φυλάκισε και τον εξόρισε.

Επίσης επί σειρά ετών υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια την δικηγορία κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και αποτέλεσε έμπνευση για νεότερους δικηγόρους.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρα

«Με θλίψη πληροφορήθηκα  την εκδημία του συνταξιούχου συναδέλφου Δικηγόρου και τέως αντιδημάρχου Αγρινίου Αθανασίου Κιτσάκη.

Ο Θανάσης Κιτσάκης που κατάγεται  από την Κοκκινόβρυση Δήμου Θέρμου, υπήρξε για εμάς τους νεώτερους δικηγόρους, δάσκαλος, αλλά και ως αυτοδιοικητικός μας ενέπνευσε την έννοια του μέτρου, της συνέπειας και της αγωνιστικότητας.

Την πολιτεία του Θανάση Κιτσάκη στην Αυτοδιοίκηση την χρειαζόμαστε ως παράδειγμα, σήμερα που ο δημόσιος βίος διέρχεται  χαλεπές ημέρες.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει»

Χρ. Σταρακά: Το Αγρίνιο οφείλει πολλά σε ανθρώπους σαν τον Αθανάσιο Κιτσάκη

Σχετικά με την απώλεια του δικηγόρου Αθανάσιου Κιτσάκη η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Αθανάσιου Κιτσάκη, επιτυχημένου δικηγόρου του Αγρινίου και ενεργού πολίτη που υπηρέτησε από κορυφαίες θέσεις την πόλη του.

Κόσμησε με την παρουσία του την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Αντιδημάρχου Αγρινίου ενώ οι αγώνες του για τις ιδέες της Αριστεράς τον έφεραν στο στόχαστρο της Χούντας, η οποία τον φυλάκισε και τον εξόρισε.

Το Αγρίνιο οφείλει πολλά σε ανθρώπους σαν τον Αθανάσιο Κιτσάκη, ως υπόδειγμα ήθους και ανιδιοτελούς προσφοράς, ως επιστήμονα και ως πολίτη. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Αγρινίου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του δικηγόρου και πρώην Αντιδημάρχου Aθανάσιου Κιτσάκη:

«Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης πληροφορήθηκα την απώλεια του Αθανάσιου Κιτσάκη. Ενός πολίτη ενεργού και  δραστήριου ο οποίος υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προσέφερε στη πόλη μας από τη θέση του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Στέλιου Τσιτσιμελή, του Αντιδημάρχου  με Δήμαρχο τον Γιάννη Βαϊνά  και του Αντιδημάρχου με Δήμαρχο τον  Θύμιο Σώκο.

Επί σειρά ετών υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια την δικηγορία κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του. Με συγκίνηση τον αποχαιρετώ και εκφράζω στην οικογένειά του τα ειλικρινή και θερμά  συλλυπητήριά μου».

Κατά την εξόδιο ακολουθία τιμές θα αποδώσει  η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Συλλυπητήριο  Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου εξέφρασε την θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του Αθανάσιου Κιτσάκη όπου αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω του προέδρου Βασίλειου Φωτάκη, ο οποίος θα εκφωνήσει επικήδειο λόγο.
  • Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου Αγρινίου.
  • Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να αποδοθούν τιμές από την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

 Δ. Τραπεζιώτης: Με θλίψη ενημερώθηκα για την απώλεια του συναδέλφου Δικηγόρου

Με αφορμή  την απώλεια του δικηγόρου Αθανάσιου Κιτσάκη ο επικεφαλής της  «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας – Με Όραμα για το Δήμο Αγρινιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη θλίψη ενημερώθηκα για την απώλεια του συναδέλφου Δικηγόρου και τέως αντιδημάρχου Αγρινίου Αθανασίου Κιτσάκη. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προσέφερε με όλες του τις δυνάμεις για την ανάπτυξη και την ευημερία αυτού του τόπου. Διακεκριμένος δικηγόρος και σημαντική προσωπικότητα  λόγω της δράσης του κατά την περίοδο της Χούντας.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *