Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2026
Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2026
ΑρχικήΕπίκαιραΘλίψη στο Ξηρόμερο για τον θάνατο του πάτερ Δημήτριου Τέγα

Θλίψη στο Ξηρόμερο για τον θάνατο του πάτερ Δημήτριου Τέγα

Βαθιά θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία του Ξηρομέρου η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Πάτερ Δημητρίου (κ. Τέγας Δημήτριος), ο οποίος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Δευτέρας στις Φοινικιές Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πάτερ Δημήτριος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή, όπου φέρεται να είχε μεταβεί για μπάνιο. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, ο θάνατός του διαπιστώθηκε λίγη ώρα αργότερα, προκαλώντας σοκ και ανείπωτη θλίψη στους οικείους του και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία που τόσο πολύ τον εκτιμούσε και τον αγαπούσε.

Ο Πάτερ Δημήτριος υπήρξε μια σεμνή και φωτισμένη μορφή, με πολυετή προσφορά στην εκκλησία και στους πολίτες του Ξηρομέρου, κερδίζοντας την αγάπη και τον σεβασμό όλων.

Με αφορμή την τραγική απώλεια, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκης δήλωσε:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του Πάτερ Δημητρίου (κ. Τέγας Δημήτριος). Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στις καρδιές όλων μας. Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και αγάπη την τοπική μας κοινωνία, προσφέροντας καθοδήγηση, στήριξη και παρηγοριά σε κάθε γωνιά του Δήμου μας.

Η ζωή και το έργο του θα παραμείνουν ζωντανά στη μνήμη μας και η προσφορά του στην εκκλησία και στους συνανθρώπους του θα είναι πάντα σημείο αναφοράς. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»

[Σύνταξη – επιμέλεια: Αναστασία Οικονόμου]

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ