Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκκλησίαΤίμησε τον προστάτη της Άγιο Ανδρέα τον Ερημίτη η Δημοτική Ενότητα Ινάχου

Τίμησε τον προστάτη της Άγιο Ανδρέα τον Ερημίτη η Δημοτική Ενότητα Ινάχου

Με επισημότητα και μεγάλη συμμετοχή κόσμου, η Δημοτική Ενότητα Ινάχου τίμησε και φέτος τον προστάτη της Άγιο Ανδρέα τον Ερημίτη, με το καθιερωμένο εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2023, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χαλκιοπούλων, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη σε κεντρικούς δρόμους της κοινότητας.

Τη λιτάνευση συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας, μέλη του του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκιοπούλων και του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, καθώς και μαθητές του δημοτικού σχολείου.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης, ακολούθησε παράσταση χορευτικών συγκροτημάτων των πολιτιστικών συλλόγων στην πλατεία Χαλκιοπούλων, ενώ στους επισκέπτες προσφέρθηκαν τοπικά γλυκίσματα.

Το εορταστικό διήμερο συνεχίστηκε χθες, Δευτέρα 16 Μαΐου 2023, με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη στην Καλάνα και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή «Αγραπιδούλα», οι οποίες περιλάμβαναν παραδοσιακό γλέντι και χορό με προσφορά φαγητού προς όλους.

Το παρών στο εορταστικό διήμερο έδωσαν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Χαλκιοπούλων Βασίλης Ταλιούρας, βουλευτές του νομού, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων και συλλόγων, καθώς και πολιτευτές.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ