Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΤιμητική διάκριση για το ντοκιμαντέρ «Έξοδος Μεσολογγίου μέσα από τη δική μου...

Τιμητική διάκριση για το ντοκιμαντέρ «Έξοδος Μεσολογγίου μέσα από τη δική μου ματιά»

Έξοδος του Μεσολογγίου. Έχουν περάσει 198 χρόνια από τη θυσία των «Ελευθέρων Πολιορκημένων». Θυσία που έδειξε σε όλη την ανθρωπότητα ότι οι αρχές της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, την ενότητας, της αυτοθυσίας και της δικαιοσύνης θα είναι πάντα πανανθρώπινες.

Το κορυφαίο ιστορικό αυτό γεγονός μας εμπνέει και μας διδάσκει όλους ακόμη και σήμερα.

Στην Έξοδο του Μεσολογγίου βασίστηκε και το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Έξοδος Μεσολογγίου μέσα από τη δική μου ματιά» του Κωνσταντίνου Μενούνος το οποίo μάλιστα κατάφερε να φτάσει στον τελικό και να κερδίσει το τρόπαιο στο Athens International Monthly Art Film Festival (AIMAFF).

Στο ντοκιμαντέρ ο χορογράφος, χορευτής και ηθοποιός Κωνσταντίνος Μενούνος, μέσα από την προσωπική του εμπειρία, μοιράζεται μια συναρπαστική ιστορία σχετικά με την Έξοδο του Μεσολογγίου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έφτασε μέχρι και σε φεστιβάλ του εξωτερικού, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μενούνος δήλωσε στο neaait.gr και στα «Νέα της Αιτωλοακαρνανίας»:

Αν και (σ.σ. το αρχικό υλικό) το είχαμε τραβήξει μαζί με τον Λεωνίδα Στούμπο για να το έχω έτσι ως ενθύμιο για την συμμετοχή μου στην μεγάλη αυτή επετειακή στιγμή της “Εξόδου Μεσολογγίου” που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου (γενέτειρα της μητέρας μου).

Δεν περιμέναμε όλοι εμείς μαζί που δημιουργήσαμε αυτό το στιγμιότυπο ότι θα έχει αυτή την τύχη κάνοντας μας πρόταση να συμμετέχει σε ένα φεστιβάλ στην αρχή και μετά να μας στέλνουν μηνύματα για να συμμετέχει σε άλλα τόσα και τόσα…φεστιβάλ, συνεχώς να το ζητούν από τότε μέχρι και σήμερα…ένα ενθύμιο που φτιάξαμε χωρίς να περιμένουμε καν να έχει αυτήν την πορεία σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Αυτό σημαίνει ότι έγινε με αυθορμητισμό, αλήθεια, μεράκι και αγάπη συγκίνησης γι’ αυτή την στιγμή μέσα από την δική μου ματιά κοιτώντας από “έναν καθρέφτη” χωρίς να ξέρω την συνέχεια… Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλη αυτήν την παρέα που κάναμε αυτό το δημιούργημα να φτάσει και εκτός συνόρων…και να φτάσει μέχρι και τελικό παίρνοντας και το τρόπαιο.

Μακάρι να γίνουμε η αφορμή και η ιδέα να γίνει μια ταινία με θέμα την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου.

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος Χρήστος Αρφάνης ανέφερε στο neaait.gr και στα «Νέα της Αιτωλοακαρνανίας»:

Ο Κωνσταντίνος Μενούνος, μέσα από την προσωπική του εμπειρία, μοιράζεται μια συναρπαστική ιστορία σχετικά με την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Κάθε χρόνο, η πόλη τιμά αυτή την ηρωική στιγμή με γιορτή και παρέλαση. Ο ίδιος συμμετείχε στην εκδήλωση και φόρεσε την παραδοσιακή στολή του πολεμιστή.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο φωτογράφος κύριος Λεωνίδας Στούμπος τον βιντεοσκόπησε, καταγράφοντας τις στιγμές ως ενθύμιο. Το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο και προσέλκυσε το ενδιαφέρον μου σαν σκηνοθέτης. Του πρότεινα λοιπόν να προσθέσω μουσική και τίτλους και να το στείλουμε ως συμμετοχή σε ένα ελληνικό φεστιβάλ.

Η πρόταση υλοποιήθηκε, και το ντοκιμαντέρ έφτασε μέχρι φεστιβάλ του εξωτερικού, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία, όπως και το τρόπαιο στο Athens International Monthly Art Film Festival (AIMAFF).

Είμαστε πολύ υπερήφανοι και χαρούμενοι για αυτή την δουλειά και για την ώρα είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε, και το ελάχιστο για να τιμήσουμε αυτό “το κορυφαίο ιστορικό γεγονός που μας εμπνέει και μας διδάσκει όλους”, όπως είπατε και εσείς.

[Info]

  • «Έξοδος Μεσολογγίου μέσα από τη δική μου ματιά του Κωνσταντίνου Μενούνος

  • Είδος: Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

  • Συντελεστές: Φορεσιά: Νίκος Πλακίδας Εργαστήρι Φορεσιών

  • Τον Κωνσταντίνο Μενούνος ντύνει η Μεσολογγίτισσα κυρία Αναστασία Καλλιάφα

  • Βίντεο: Λεωνίδας Στούμπος

  • Σκηνοθεσία – Μοντάζ – Αφίσα: Χρήστος Αρφάνης

Δείτε το εδώ:

  # ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ