Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΠαράδοση της παράκαμψης Αμφιλοχίας παρουσία Μητσοτάκη

Παράδοση της παράκαμψης Αμφιλοχίας παρουσία Μητσοτάκη

Παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριακου Μητσοτάκη, θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 11.00 π.μ.  η παράδοση στην κυκλοφορία της παράκαμψης Αμφιλοχίας.

Παρών θα είναι και ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Να σημειωθεί ότι η  παράκαμψη της Αμφιλοχίας αποτελεί τμήμα της Αμβρακίας Οδού και δίνεται στην κυκλοφορία αρκετούς μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ήταν να γίνει εχθές Πέμπτη αλλά αναβλήθηκε λόγω των πυρκαγιών στην Αττική.

Πιο συγκεριμένα ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί σήμερα, περιοχές σε Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα και Θεσπρωτία.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός

  •  θα μιλήσει, στις 11:15 στην εκδήλωση για την παράδοση της παράκαμψης Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία,
  •  θα επισκεφτεί τις πόλεις της Βόνιτσας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας
  •  θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.

Άκτιο – Αμβρακία

Η παράκαμψη της Αμφιλοχίας αποτελεί τμήμα της Αμβρακίας Οδού και δίνεται στην κυκλοφορία αρκετούς μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Την κατασκευή του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, προϋπολογισμού 150 εκ ευρώ, έχει αναλάβει η Μυτιληναίος ΑΕ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, έχει συνολικό μήκος 32,2 χλμ. και περιλαμβάνει τη σύνδεση με την Ιόνια Οδό, μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου Ριβίου.

Πρώτο ορόσημο στην κατασκευή του Άκτιο – Αμβρακία αποτελεί η παράκαμψη της Αμφιλοχίας που παραδίδεται στην κυκλοφορία την Πέμπτη, μήκους 17 χλμ., που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, από την οποία σήμερα περνούν όλα τα οχήματα από και προς τις ακτές του Ιονίου, με αποτέλεσμα μεγάλη κίνηση ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με την παράδοση και των 17 χιλιομέτρων της Παράκαμψης Αμφιλοχίας θα απομένουν περίπου ακόμα 17 χιλιόμετρα για την πλήρη αποπεράτωση του άξονα. Αυτά αφορούν στο τμήμα Βόνιτσα-Δρυμός περίπου 14 χιλιομέτρων, σχεδόν όλο ορεινό και ένα μικρό τμήμα στο Άκτιο.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ