Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρίνιου συνεχίζει το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» με την κορυφαία όπερα του Rossini «Σεμίραμις»

Σάββατο 10/3 στις 19:55 σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ  παρουσιάζει σε όλες τις αίθουσες του δικτύου Αντέννα στην Ελλάδα και την Κύπρο, την όπερα του Rossini, «Σεμίραμις».

Η υπόθεση…

Η Σεμίραμις είναι μια όπερα σε δύο πράξεις του Τζοακίνο Ροσσίνι, βασισμένη στην τραγωδία του Βολταίρου Semiramis, το οποίο με τη σειρά του βασίστηκε στο μύθο της Semiramis της Βαβυλώνας.

Σύμφωνα με το θρύλο, η Σεμίραμις ήταν κόρη ενός θνητού, του Σύρου, και της θαλάσσιας θεότητας Δερκετούς, η οποία την εγκατέλειψε μωρό κι έπεσε και πνίγηκε στη θάλασσα. Η Σεμίραμις ανατράφηκε με τη βοήθεια περιστεριών, μέχρι που τη βρήκε και ανέλαβε την ανατροφή της ο Σίμμας, βασιλικός βοσκός.

Αργότερα, παντρεύτηκε τον Όννη, στρατηγό του Νίνου, κυβερνήτη της Συρίας. Γέννησε τόν Υαπάτη καί τόν Υδάσπη. Βοήθησε στην κατάληψη της Βακτριανής κι ο Νίνος εντυπωσιάστηκε τόσο, ώστε την παντρεύτηκε, προκαλώντας έτσι την αυτοκτονία του Όννη.

Μετά το θάνατο του Νίνου, ανήλθε ως βασίλισσα της Συρίας στην εξουσία και κατέλαβε μεγάλο τμήμα των εδαφών της Ασίας.

  • Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά το Σάββατο 10/3 στις 19:55
  • Διάρκεια της παράστασης: 4 ώρες με 1 διάλειμμα 30 λεπτών
  • Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 15 €, Φοιτητικό/Άνεργοι/Παιδιά κάτω των 15 ετών:10 €
  • Κρατήσεις εισιτηρίων: Εργάσιμες ημέρες στο τηλ. 26410 21158 από 9 π.μ – 1 μ.μ.
  • Πώληση εισιτηρίων: Στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της μετάδοσης 6 – 8 μ.μ.

[info]

Το Πρόγραμμα «The Met: Live in HD»

  • Μεταδίδεται πλέον ταυτόχρονα σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες θεάτρων και κινηματογράφων, σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως.
  • Από το ξεκίνημά του, τον Δεκέμβριο 2006, έχει προβάλει ένα ευρύτατο φάσμα από κλασικά αριστουργήματα στη μεγάλη οθόνη, παρουσιάζοντας 99 απευθείας μεταδόσεις -από Bellini και Berlioz ως Thomas Adès και Philip Glass – σε περισσότερους από 19 εκατομμύρια λάτρεις της όπερας σε όλον τον κόσμο.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ βρίσκεται ανάμεσα στους χώρους Πολιτισμού που φιλοξενούν τις παραστάσεις της Μet, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τα Δημοτικά Θέατρα Αλεξανδρούπολης και Μυτιλήνης, η Ιόνιος Ακαδημία στην Κέρκυρα, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά, κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *