Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΤραπεζιώτης προς Δήμο Αγρινίου: Να αρθούν άμεσα οι κατασχέσεις στους λογαριασμούς των...

Τραπεζιώτης προς Δήμο Αγρινίου: Να αρθούν άμεσα οι κατασχέσεις στους λογαριασμούς των δημοτών

Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αγρίνιο Ανοιχτό & Πράσινο –Υπερκομματική Συνεργασία» στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου, έθεσε το ζήτημα της κατάσχεσης από το Δήμο Τραπεζικών Λογαριασμών συμπολιτών μας και συγκεκριμένα είπε:

«Τις τελευταίες ημέρες είμαστε αποδέκτες πολλών παραπόνων από συμπολίτες μας για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών τους λόγω χρεών προς το Δήμο Αγρινίου και σε πολλές περιπτώσεις μαζικά χωρίς καμία ειδοποίησή τους για την ύπαρξη των οφειλών αυτών.

Έτσι πολλοί συμπολίτες μας ξαφνικά διαπίστωσαν ότι έλειπαν χρήματα από το λογαριασμό τους ή πηγαίνοντας στο Σούπερ Μάρκετ δεν μπορούσαν να πληρώσουν διότι η κάρτα τους ήταν συνδεδεμένη με λογαριασμό ο οποίος είχε κατασχεθεί».

Οι πληροφορίες λένε, αναφέρει ο κ. Τραπεζιώτης, ότι δόθηκε εντολή από το Δήμο Αγρινίου για  3000 κατασχέσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Τραπεζιώτης, ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Φωτάκης σε επίμονη ερώτηση Τραπεζιώτη δεν το διέψευσε αλλά αντιθέτως είπε ότι έχουν γίνει ήδη πάνω από 1000 κατασχέσεις και ότι θα δοθεί εντολή για άλλες 2000 κατασχέσεις.

Και προσθέτει ο Δημήτρης Τραπεζιώτης:

Η κατάσχεση είναι επαχθές μέτρο για τον οφειλέτη, θίγει την προσωπικότητά του ειδικότερα αν έχει άγνοια του γεγονότος και μεταβάλει την κοινωνική του σταθερότητα.

Πολύ περισσότερο σήμερα που η ακρίβεια μαστίζει την κοινωνία, που οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν εκτινάξει στα ύψη τις τιμές των αγαθών και υπηρεσιών και η αγοραστική δύναμη των πολιτών μειώθηκε με ένα φορολογικό νόμο σφαγείο για τους αυτοαπασχολούμενους και έναν  Προϋπολογισμό που προβλέπει 6,2 δις φόρους για τα λαϊκά στρώματα.

Με τον Νόμο 5027/23 οι υπηρεσίες του Δήμου ναι μεν έχουν υποχρέωση να δίνουν εντολή στις Τράπεζες για κατάσχεση και για ποσά μικρά άνω των 50 ευρώ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ πρέπει να επιβάλλεται το μέτρο αυτό αφού έχουν ενημερωθεί  οι οφειλέτες και έχουν εξαντληθεί οι τρόποι προσέγγισής τους για ρύθμιση».

Τα αιτήματα Τραπεζιώτη

Επειδή πολλοί συμπολίτες μας παραπονιούνται ότι δεν έχουν λάβει καμία ειδοποίηση και ως εκ τούτου η αναγκαστική εκτέλεση – κατάσχεση σε βάρος των Τραπεζικών Λογαριασμών τους είναι άκυρη (Ολ. ΣτΕ 2281/2000) για το λόγο αυτό ΖΗΤΑΜΕ με ευθύνη και απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου:

  • Να άρει άμεσα τις κατασχέσεις στους λογαριασμούς των συνδημοτών μας, όπως έπραξε και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
  • Να ανακαλέσει, να σταματήσει και να μην εφαρμόσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για μικροοφειλές των νοικοκυριών.
  • Να περιφρουρήσει θεσμικά και πολιτικά τους υπαλλήλους του Δήμου από τις απειλές καταλογισμού της κρατικής διοίκησης.
  • Να απαιτήσει τώρα από την κυβέρνηση να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στρέφονται εναντίον των οικονομικά αδύναμων πολιτών μέσω των κατασχέσεων λογαριασμών.
  • Αντί η Δημοτική Αρχή να χαρατσώνει και να δεσμεύει λογαριασμούς μαζί με τις τράπεζες, να μπει μπροστά ώστε να διεκδικήσει τις χρωστούμενες  χρηματοδοτήσεις από το Κράτος που περικόπτονται εδώ και χρόνια από τους Δήμους και
  • Να διεκδικήσει μέσω της ΚΕΔΕ από την Κεντρική Διοίκηση , τα παρακρατηθέντα της νέας γενιάς που ανέρχονται περίπου 13 δις.»

# ΝΕΑ

    • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ