«Τρίποντα στα Σχολεία» και «Her World, Her Rules» στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Οι μαθητές και μαθήτριες της Πέμπτης και έκτης τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, την  Πέμπτη 26 Μαΐου,  ήρθαν πιο κοντά στο μπάσκετ συμμετέχοντας στα προγράμματα  της FIBA  (Ευρωπαική Ομοσπονδία) και Ε.Ο.Κ.(Ελληνική Ομοσπονδία) , «Her World, Her Rules» και «Τρίποντα στα Σχολεία».

Το «Her World, Her Rules» είναι πρόγραμμα της FIBA, που πραγματοποιείται από την ΕΟΚ και αφορά τα κορίτσια, ενώ το «Τρίποντα στα Σχολεία» αφορά τα αγόρια.  Το πρόγραμμα περιλάμβανε ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ). Στους μαθητές μας δόθηκαν μπλουζάκια με το λογότυπο των προγραμμάτων, χορηγία του Δήμου Αγρινίου. Τους μαθητές μας προπόνησαν οι κύριοι: Κωσταπαππάς Γεώργιος, ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ, Καραπιπέρης Κωνσταντίνος, Περιφερειακός προπονητής Δυτικής Ελλάδας. Κοντά στους μαθητές μας ήταν ο Ομοσπονδιακός προπονητής και υπεύθυνος του προγράμματος κ. Ανδρουτσόπουλος Παναγιώτης, ο κ. Νικολακόπουλος Δημήτριος, αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Εθελοντισμού και Ολυμπισμού και ο κ. Ζαρκαβέλης Χρήστος, αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού.

“Ευχαριστούμε τους προπονητές για την άψογη συνεργασία με τους μαθητές μας, καθώς και τον κ. αντιπεριφερειάρχη και τον κ. αντιδήμαρχο για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση του προγράμματος. Το παραπάνω πρόγραμμα έχει ενταχθεί στην παιδαγωγική και  μαθησιακή λειτουργία του σχολείου, καθώς και  στο πλαίσιο υλοποίησης εργαστηρίων δεξιοτήτων «Ζω καλύτερα- Ευ ζην».  Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για την υλοποίηση της δράσης στο σχολείο μας ήταν η κ. Μποτίνη Γεωργία και η κ. Καραγεώργου Κωνσταντίνα, στις οποίες αξίζουν συγχαρητήρια για την διοργάνωση της δράσης” ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου, Τασούλη Κωνσταντίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *