Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΕκπαίδευσηΤρίτη θέση για τους μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στον πρώτο...

Τρίτη θέση για τους μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στον πρώτο Πανελλήνιο διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ 

Οι μαθήτριες της  Έκτης τάξης του  17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου,  Παλαιοπάνου Μαργαρίτα και Μηλιά Ιωάννα  συμμετείχαν στον πρώτο Πανελλήνιο διαγωνισμό Ελληνικών Σχολείων στη ΚΑΡΠΑ, το Σάββατο  6 Απριλίου στην Αθήνα, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής και εκπαιδεύτριας ΚΑΡΠΑ , Μποτίνη Γεωργίας.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός  KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και η  Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας. Οι μαθήτριες διαγωνίστηκαν  στην τεχνική της Καρδιοπνευμονικής  Αναζωογόνησης σε  εκπαιδευτικό πρόπλασμα, κάνοντας 30 συμπιέσεις και 2 εμφυσήσεις.

Σε σύνολο 17 συμμετοχών πανελληνίως κατέκτησαν την τρίτη (3η) θέση με ποσοστό επιτυχίας 99%  .

Το σχολικό έτος 2017-18 έγινε επιμόρφωση 80 μαθητών Πέμπτης και Έκτης τάξης του σχολείου σύμφωνα με το πρόγραμμα «Μαθαίνω να σώζω μια ΖΩΗ» στην επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, καθώς και στην αντιμετώπιση πνιγμονής, με άριστα αποτελέσματα. Τα παιδιά είναι συχνά παρόντα σε επείγουσες καταστάσεις για την ζωή και αν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένα, μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά με τους ενήλικες στη διάσωση μιας ζωής. Επιπλέον οι δεξιότητες που αποκτώνται αυξάνουν την αυτοεκτίμηση των μαθητών, το αίσθημα προσωπικής ευθύνης, καθώς και την έννοια του προσωπικού καθήκοντος στην κοινωνία.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ