Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη Βουλή -Σε εφαρμογή νέα αυστηρότερα μέτρα

Στην εφαρμογή άμεσων μέτρων και ενεργοποίηση των πρωτοκόλλου καραντίνας όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ, προχώρησε η Βουλή, μετά την διαπίστωση και τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος covit19 σε υπάλληλο της που εργάζεται σε υπηρεσία περιφερειακού κτιρίου.

Ειδικότερα, τέθηκε σε προσωρινή διακοπή η λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας και εντός της ημέρας θα γίνει απολύμανση όλου του περιφερειακού κτιρίου της Βουλής ενώ ξεκίνησε ήδη ιχναλάτηση των επαφών του ασθενή με κορονοϊό και παράλληλα προωθούνται περαιτέρω έλεγχοι.

Σε γραπτή δήλωση του, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλώνακης διευκρινίζει σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν και γίνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης της πανδημίας μετά και το νέο κρούσμα κορονοϊού, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Χθες βράδυ διαπιστώθηκε νέο, τρίτο συνολικά κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο της Βουλής ο οποίος εργάζεται σε υπηρεσία που στεγάζεται σε περιφερειακό κτίριο. Η Ειδική Υπηρεσία Υγειονομικής Κάλυψης ενημερώθηκε άμεσα και προχώρησε σε ιχνηλάτηση των επαφών εντός της Βουλής, οι οποίες έχουν ήδη προωθηθεί για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο με μοριακή εξέταση (PCR)και εν συνέχεια θα ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα καραντίνας όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ για το επίπεδο σοβαρότητας της κάθε επαφής ξεχωριστά».

Επειδή πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα εντός της ίδιας της υπηρεσίας κρίθηκε σκόπιμο να διακοπεί προσωρινά η λειτουργία αυτής και να ελεγχθούν για το νέο κορονοϊό όλοι οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτήν.

Ήδη από χθες τη νύχτα απεστάλησαν από την Διοίκηση μέσω της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμόρφωσης οδηγίες για αυστηροποίηση των ήδη εφαρμοζόμενων εντός της Βουλής μέτρων. Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους της υπηρεσίας του κρούσματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *