Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΒ. Κικίλιας: «Συστήνω σε όλους να έρθουν στη Ναύπακτο»

Β. Κικίλιας: «Συστήνω σε όλους να έρθουν στη Ναύπακτο»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, για τις υψηλές, όπως είπε, «πληρότητες που έχουν φέτος τα καταλύματα της Ναυπάκτου, οι οποίες φθάνουν στο 90%», ενώ συνεχίζοντας την σημερινή περιοδεία του στην περιοχή, επισκέφθηκε επιχειρήσεις ζυθοποιίας και μελιού.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή τις επισκέψεις στις επιχειρήσεις, «ο αγροτουρισμός μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στην εθνική οικονομία και στις τοπικές κοινωνίες, στη διατήρηση του παραδοσιακού τρόπου ζωής και στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «ο αγροτουρισμός μπορεί επίσης να έχει καθοριστικό ρόλο και στη δημιουργία νέων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, που θα κάνουν τους νέους να θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους».

Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι «ενισχύουμε τον αγροτουρισμό με βάση τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης, ισχυροποιούμε το ελληνικό τουριστικό brand και αναδεικνύουμε τη ξεχωριστή ταυτότητα των ελληνικών προϊόντων». Και συνέχισε: «Η Ναύπακτος μπαίνει δυναμικά στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης», σημείωσε ο κ.Κικίλιας, για να προσθέσει: «Γίνονται σημαντικά πράγματα στην περιοχή και το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει αυτόν τον εναλλακτικό προορισμό που έχει να προσφέρει πολλά τόσο σε Έλληνες όσο και σε ξένους τουρίστες. Επιγραμματικά αναφέρω το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Lepanto Formula Kite που θα γίνει το φθινόπωρο, τις τεράστιες δυνατότητες του αναρριχητικού τουρισμού και τη δυναμική που έχουν η θάλασσα και το βουνό συνδυαστικά για την περιοχή, και φυσικά τα παραδοσιακά προϊόντα. Είναι κομβικό και στρατηγικό το σημείο της Ναυπάκτου στο χάρτη. Συστήνω σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να την επισκεφθούν. Οι τιμές είναι ανταγωνιστικές και δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε ένα λόγο που κάποιος δε θα επέλεγε τη Ναύπακτο».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, τόνισε σε δηλώσεις του, με αφορμή την επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια, ότι «η παρουσία του υπουργού για μια ακόμη φορά στη Δυτική Ελλάδα και αυτή την φορά στη Ναύπακτο, συμβολίζει ότι ένα ακόμη πετράδι σε αυτό το στέμμα που λέγεται Δυτική Ελλάδα είναι η Ναύπακτος και μπαίνει δυναμικά στην τουριστική αγορά».

Ακόμη, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Ο υπουργός μας τιμά σήμερα με την παρουσία του στη Ναύπακτο, μία παρουσία που είναι πρωτοβουλία δική του γεγονός που σηματοδοτεί ότι το υπουργείο Τουρισμού είναι δυναμικά παρών στις περιοχές που έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση να αναπτύξουν τουριστική εξωστρέφεια»».

Στα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ήταν οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες για σημαντικά έργα υποδομών με βασικότερο αυτό της κατασκευής της μαρίνας, το ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την περιοχή, γεγονός που υπογραμμίστηκε από τον ίδιο τον Υπουργό, καθώς και οι αναπτυξιακές προοπτικές σε επίπεδο εναλλακτικού τουρισμού και συγκεκριμένα αθλητικού, αναρριχητικού, γαστρονομικού, θρησκευτικού.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ.Κικίλιας, συναντήθηκε με επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου, εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων, και επισκέφθηκε μεταποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ