Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΒόνιτσα: Άνοιξε τις πόρτες του το εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ στο Μοναστηράκι

Βόνιτσα: Άνοιξε τις πόρτες του το εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ στο Μοναστηράκι

Η Nestlé, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, άνοιξε για ακόμη μια φορά, την Τετάρτη, τις πόρτες του εργοστασίου ΚΟΡΠΗ στο Μοναστηράκι Βόνιτσας όπου υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της τους ανθρώπους της τοπικής κοινότητας, σε μια εκδήλωση με βασικό θέμα τον «Βιώσιμο Κύκλο Νερού».

Πρόκειται για εκδήλωση αφιερωμένη στη βιωσιμότητα που αποτελεί κινητήρια δύναμη επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της εταιρίας, όπου παρουσιάστηκαν το πως πραγματοποιείται τόσο η ορθή διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων και του υδροφόρου ορίζοντα, όσο και η βιώσιμη διατήρηση του ισοζυγίου νερού.

Οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στην γραμμή παραγωγής του εργοστασίου όπου και ενημερώθηκαν για τις μεθόδους άντλησης και εμφιάλωσης του φυσικού μεταλλικού νερού ΚΟΡΠΗ, και για τη δουλειά που γίνεται στον τομέα της συσκευασίας, η οποία περιλαμβάνει 50% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Πρωτοβουλίες βιωσιμότητας

Κατά την εκδήλωση, από εκπροσώπους της εταιρείας, παρουσιάστηκαν πρωτοβουλίες και δράσεις της Nestlé Ελλάς για

  • δεσμεύσεις για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050
  • πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025
  • μείωση κατά 1/3 της χρήσης πρωτογενούς πλαστικού έως το 2025.

Στόχος η επιστροφή στη φύση των ποσοτήτων νερού που απαιτεί το εργοστάσιο

Η εταιρεία στοχεύει, όπως επεσήμανε ο Διευθυντής του εργοστασίου ΚΟΡΠΗ, Νίκος Θαλασσινός, «στην αναγέννηση του κύκλου του νερού, δηλαδή στην επιστροφή στη φύση των ποσοτήτων νερού που απαιτεί το εργοστάσιο σε ετήσια βάση, με στόχο το 2025 να έχουμε πετύχει θετικό ισοζύγιο.

Αυτό σημαίνει πρακτικά να επιστρέφουμε στη φύση μέσα από τις δράσεις μας, περισσότερο νερό από όσο αντλούμε ετησίως.» Αυτή η δράση αποτελεί και μέρος της διεθνούς πιστοποίησης Alliance for Water Stewardship (AWS) που το εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ απέκτησε το 2019, καθιστώντας το, το 1o εργοστάσιο από όλα τα εργοστάσια νερού στην Ελλάδα και από τα πρώτα της Nestlé παγκοσμίως, που έλαβε αυτή την πιστοποίηση»

Καθαρισμός της θάλασσας από πλαστικά απορρίμματα σε Βόνιτσα, Πρέβεζα & Αστακό

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών που υλοποιεί η Nestlé Ελλάς, είναι και η συνεργασία με την Εναλεία για 3η χρονιά, στο πρόγραμμα “Mediterranean Cleanup” (Καθαρισμός Μεσογείου).

Πρόκειται για δράση που έχει στόχο τον καθαρισμό της θάλασσας από πλαστικά απορρίμματα, σε συνεργασία με επαγγελματίες αλιείς. Φέτος, η Εναλεία με την υποστήριξη της Nestlé εφαρμόζει το πρόγραμμα στον Αμβρακικό, στις περιοχές Βόνιτσας, Πρέβεζας και Αστακού.

Ο Λευτέρης Αραπάκης, συνιδρυτής της Εναλείας, δήλωσε σχετικά: «Το πιο δύσκολο ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε σε ό,τι αφορά το πλαστικό που συλλέγουμε, είναι η αξιοποίηση του. Και σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ σημαντική η συνεργασία μας με τη Nestlé γιατί μας καθοδηγεί στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εντάξουμε αυτό το πλαστικό στην κυκλική οικονομία».

[info]

Η Nestlé και το νερό Κορπή

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΟΡΠΗ πηγάζει από τη φημισμένη για τις πηγές της περιοχής Κορπή, στα Ακαρνανικά Βουνά, ένα περιβάλλον φυσικό και προστατευμένο, χωρίς καμία βιομηχανική δραστηριότητα.

Το Κορπή παράγεται και εμφιαλώνεται με τις πλέον προηγμένες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές στο εργοστάσιο της Nestlé, που αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια στην Ευρώπη, με σημαντική συνεισφορά στην απασχόληση και την οικονομία της περιοχής και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία.

Η Nestlé είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ροφημάτων παγκοσμίως με παρουσία σε 189 χώρες σε όλο τον κόσμο και 328.000 εργαζομένους.

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε 9 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, απασχολεί περίπου 800 μόνιμους εργαζομένους και το >60% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από την εγχώρια παραγωγή. Επιπλέον, εκτός από τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά, η Nestlé Ελλάς εξάγει ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος και φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή στις ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ