Υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο από 4 ετών και για δύο χρόνια σε όλους τους Δήμους της Αιτωλ/νίας

Η δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας από τη νέα σχολική χρονιά

Με την επέκταση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης σε επιπλέον 114 δήμους για το επόμενο σχολικό έτος 2019 -2020 που προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή του νόμου 4521/2018, μετά τους Δήμους Ναυπακτίας & Ακτίου-Βόνιτσας, όπου το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από την τρέχουσα σχολική χρονιά, πλέον το μέτρο θα έχει εφαρμογή και στους υπόλοιπους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας: Αγρινίου, Ξηρομέρου, Αμφιλοχίας, Ι.Π. Μεσολογγίου και Θέρμου.

Να σημειωθεί ότι το μέτρο επεκτάθηκε και στο Νομό Αχαΐας, στο Δήμο Πατρέων.

Με την ένταξη των 114 Δήμων, αναμένονται περίπου 16.000 νέες εγγραφές προνηπίων -πέραν των περίπου 24.000 προνηπίων που φοιτούν ήδη στα νηπιαγωγεία των δήμων αυτών- και απελευθέρωση ισάριθμων, ενδεχομένως, θέσεων στις δομές των παιδικών σταθμών, διαθέσιμες για μικρότερα παιδιά και βρέφη.

Με θετική εισήγηση των Διευθυντών Εκπαίδευσης

Κριτήρια τα οποία ελήφθησαν υπόψη στον ορισμό των ανωτέρω δήμων ήταν η θετική εισήγηση των Περιφερειακών Διευθυντών/ντριών Εκπαίδευσης, η θετική άποψη των Διευθυντών/ντριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και η θετική άποψη των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στις συνεδριάσεις των κατά τόπους τριμερών επιτροπών.

Οι αριθμοί…

  • Συνολικά, από τους 325 δήμους της χώρας, 184 δήμοι έχουν ήδη ενταχθεί στη δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση κατά το τρέχον πρώτο σχολικό έτος εφαρμογής του νόμου.
  • Με την έναρξη του σχολικού έτους 2019-20 ο συνολικός αριθμός των δήμων εφαρμογής της θα ανέρχεται σε 298 δήμους.
  • Με βάση τα παραπάνω, για το σχολικό έτος 2019-2020 αναμένονται 155.000 μαθητές στα δημόσια νηπιαγωγεία σε σύνολο 184.026 γεννήσεων.
  • Προκύπτει δηλαδή ένα ποσοστό 84% νηπίων και προνηπίων που θα φοιτούν στη δημόσια δίχρονη προσχολική εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2019-20.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *