Υπουργείο Πολιτισμού και Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο τιμούν τη Ναύπακτο

Β.Γκίζας: «Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες στιγμές ανάδειξης της ιστορίας μας»

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τιμούν τη Ναύπακτο και τη σημαντική ιστορία της εγκαινιάζοντας την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, τη θεματική Έκθεση «Ναύπακτος 1571 – 450 Χρόνια από τη Μεγαλωτάτη Βιτωρία των Χριστιανών».

Η Έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα διαρκέσει έως και τις 31 Ιανουαρίου 2022 (ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Δευτέρα 8:00’-20:00 και Τρίτη 13:00’-20:00’).

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημειώνει: «Φέτος συμπληρώνονται 450 χρόνια από το κορυφαίο ιστορικό γεγονός που σημάδεψε καθοριστικά την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο και απετέλεσε ταυτόχρονα σταθμό για τη ναυτική τακτική, τη ναυπηγική, τις τέχνες και τα γράμματα.

Η Έκθεση με θέμα «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 1571 – 450 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΩΤΑΤΗ ΒΙΡΩΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ» με τις πλούσιες επιμέρους θεματικές της ενότητες αποτελεί, ίσως, το σημαντικότερο μέσο ανάδειξης των ποικίλων και πολύπλευρων πτυχών του μεγαλειώδους αυτού γεγονότος. Ως Δήμαρχος Ναυπακτίας ευχαριστώ από καρδιάς την Α.Ε. την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που θέτει την Έκθεση υπό την αιγίδα της.

Ευχαριστώ το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και προσωπικά την Υπουργό κ.Λίνα Μενδώνη για τη συνεργασία που έχουμε συνολικά, τη Διεύθυνση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου για τη διοργάνωση και επιμέλεια της Έκθεσης, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *