Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΑγρίνιο: Εντυπωσίασε τους θεατές η τελετή λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Αγρίνιο: Εντυπωσίασε τους θεατές η τελετή λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Με ένα πρόγραμμα που εντυπωσίασε τους θεατές έληξε το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αγρίνιο, σε εκδήλωση στην πλατεία Δημοκρατίας.
Το πρόγραμμα  άνοιξε το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής  της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου που ερμήνευσε τραγούδια της Μικράς Ασίας τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή. Το τμήμα αποτελείται από το φωνητικό σύνολο Ιάμβη με υπεύθυνη την κ. Ευσταθία Γρέντζελου και το μουσικό σύνολο Ηχώ με υπεύθυνο τον κ. Γεώργιο Αθανασόπουλο.

Ακολούθησαν  οι  αποστολές  από το  Μεξικό, τη Χιλή, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Κροατία. την Αλβανία, το Κιργιστάν και τη Βουλγαρία. Την εκδήλωση έκλεισαν οι χορευτές του Δήμου Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  κήρυξε τη λήξη του Φεστιβάλ:  «Μετά από ένα μεγάλο χρονικό  διάστημα, λόγω πανδημίας, καταφέραμε να συναντηθούμε και να χαρούμε  με τους ρυθμούς των δεκάδων χορευτών που φιλοξένησε η πόλη μας. Τους αποχαιρετούμε με  ζεστές αναμνήσεις και την υπόσχεση ότι θα συναντηθούμε ξανά.
Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά όλους τους εργαζόμενους στην Κ.Ε.Δ.Α και την πρόεδρο, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου, τον υπεύθυνο της διοργάνωσης του Φεστιβάλ του Φάνη Τσιάμη, την κ. Έβελυν Τριανταφύλλου, η οποία εθελοντικά αναλαμβάνει την παρουσίαση του Φεστιβάλ και τους εθελοντές της Ακτίνας Εθελοντισμού».

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι: κ.Θύμιος Γρίβας, κ.Βασίλης Φωτάκης, κ.Πάνος Μαρνέζος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ Αγρινίου κ.Γιάννος Φαρμάκης, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ Αγρινίου κ.Κώστας Κιτσοπάνος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ.Κων/να Κατσαρή, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Πάνος Γιαννιώτης, η Υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού κ.Βούλα Γουργολίτσα και πλήθος κόσμου.

Οι δεκάδες χορευτές από Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αμερική ευχαρίστησαν το κοινό για τη ζεστή ανταπόκριση και τη φιλοξενία.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ