Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΑγρίνιο: Ξεκίνησαν οι προβολές του θερινού κινηματογράφου «Ελληνίς» -Το πρόγραμμα

Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι προβολές του θερινού κινηματογράφου «Ελληνίς» -Το πρόγραμμα

Ξεκίνησαν οι προβολές του θερινού κινηματογράφου «Ελληνίς» στο Αγρίνιο, που φέτος συμπλήρωσε 70 χρόνια λειτουργίας. Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού  Μαρία Παπαγεωργίου και η Υπεύθυνη του Κινηματογράφου Χριστίνα Μπαλάσκα παρουσίασαν το πρόγραμμα του θερινού κινηματογράφου σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε εχθές με αφορμή την έναρξη της θερινής κινηματογραφικής περιόδου.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο Αγρινιώτης Εικαστικός Δημήτρης Κρέτσης, ο οποίος φιλοτέχνησε δύο τοιχογραφίες στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου, οι οποίες απεικονίζουν τον Τσάρλι Τσαπλιν και τον Θανάση Βέγγο.

Ο δήμαρχος Αγρινίου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κρέτση για τις δύο εξαιρετικές τοιχογραφίες και τόνισε πως ο θερινός κινηματογράφος κοσμεί την πόλη του Αγρινίου και αποτελεί όαση δροσιάς του καλοκαιριού για όλους τους Αγρινιώτες.

Ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε επίσης πως την ερχόμενη εβδομάδα η  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα βρεθεί στο Αγρίνιο και το καλωσόρισμα θα γίνει στον χώρο του θερινού κινηματογράφου «Ελληνίς»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού  Μαρία Παπαγεωργίου και ανέφερε πως φέτος ο θερινός κινηματογράφος συμπληρώνει 70 χρόνια λειτουργίας και αυτό σημαίνει πως πολλές γενιές Αγρινιωτών έχουν συνδεθεί με τον κινηματογράφο «Ελληνίς».

Αναφέρθηκε παράλληλα και στις εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης και αναβάθμισης που έγιναν. Να σημειωθεί επίσης ότι και φέτος οι τιμές των εισιτηρίων παρέμειναν σταθερές (6 ευρώ το κανονικό και 4 ευρώ το μειωμένο) ενώ κάθε Κυριακή και Τετάρτη το ένα εισιτήριο ισχύει για δυο άτομα.

Στη συνέχεια η υπεύθυνη του Κινηματογράφου Χριστίνα Μπαλάσκα ευχαρίστησε τον κ. Κρέτση για τις δύο υπέροχες τοιχογραφίες και ανέφερε πως «Ότι και αν κάνουμε γίνεται με την άψογη συνεργασία όλων με μεράκι, αγάπη και  σεβασμό στην ιστορία των 70 χρόνων».

Τέλος ο  κ. Κρέτσης αναφέρθηκε στην πρόταση που του έγινε  για να δημιουργήσει τις δυο  τοιχογραφίες στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αγρινίου, την Αντιδήμαρχο και την υπεύθυνη του Κινηματογράφου. Φανερά συγκινημένος «υποσχέθηκε» ότι θα γίνουν και νέα πράγματα και σε άλλα σημεία του δήμου Αγρινίου.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του “Ελληνίς” 

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ