Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΕπίκαιραΟργή στο Αγρίνιο: Κυκλοφορεί ελεύθερος ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια στο...

Οργή στο Αγρίνιο: Κυκλοφορεί ελεύθερος ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια στο 4χρονο αγοράκι

Oργή έχει προκαλέσει στο Αγρίνιο – και όχι μόνο – η νέα υπόθεση παιδεραστίας με θύμα ένα 4χρονο αγοράκι.

Ένα από τα πιο σοκαριστικά στοιχεία της νέας υπόθεσης κακοποίησης ανηλίκου – που είδε το φως στη δημοσιότητα στο Αγρίνιο – είναι πως η μητέρα του κατηγορούμενου ήταν και νταντά του 4χρονου θύματος, ενώ όπως φαίνεται από τα στοιχεία πιθανότατα κάλυπτε τον γιο της στις αποτρόπαιες πράξεις που έκανε.

«Δεν έχουμε βιασμό. Έχουμε γενετήσιες πράξεις, οι οποίες είναι σε βαθμό κακουργήματος, δεδομένου ότι είναι πρόσωπο κάτω των 10 ετών. Η εμπλοκή ή συμμετοχή οποιουδήποτε άλλου προσώπου ερευνάται» τόνισε.

«Εμείς υποβάλαμε μήνυση το καλοκαίρι του 2021. Οι πράξεις αυτές φέρεται ότι έγιναν από τον φερόμενο δράστη από τον Μάρτιο περίπου του 2021 μέχρι και τον Μάιο του 2021, όταν υπηρετούσε ο φερόμενος ως δράστης την θητεία του. Γι αυτό και εγκαθιδρύεται η αρμοδιότητα του στρατοδικείου» πρόσθεσε ο κ. Βαμβακάς.

Το γεγονός ότι δεν έχει συλληφθεί παρά το ότι έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του για κακουργηματικές πράξεις είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει σύμφωνα με νομικούς κύκλους, εξηγεί παράλληλα ο δικηγόρος της οικογένειας.

Δεν οφείλεται σε παραδρομή, διευκρινίζει, ενώ επίκειται η κλήση του για απολογία.

Πώς κατάλαβε η οικογένεια την κακοποίηση του παιδιού

Σε ερώτηση για το πώς κατάλαβε η οικογένεια του παιδιού τα όσα είχαν γίνει, απάντησε:

«Υπήρχε μια μεταπτωτική συμπεριφορά του ανηλίκου. Μιλάμε για ένα παιδί τεσσάρων ετών. Αντιλαμβάνεστε ότι η εξωτερίκευση των συναισθημάτων του μπορεί ενδεχομένως να ήταν ψευδή. Οι γονείς ήταν σε μία δύσκολη κατάσταση.

Το παιδί είχε μετάπτωτικές τάσεις, μεταστροφές. Ξεκίνησε όλο αυτό με μία ζωγραφιά, με την οποία εξέφρασε το παιδί την δυσαρέσκεια του. Έτσι, από μία απλή λεπτομέρεια ξεκίνησε η όλη υπόθεση και άρχισε να ξετυλίγεται.

Προσεγγίστηκε επιστημονικά η υπόθεση και διαπιστώθηκε ότι πράγματι διενεργήθηκαν οι γενετήσιες πράξεις και μετά ξεκίνησε η ανάκριση».

Επίσης, ο κ. Βαμβακάς έκανε γνωστό ότι το παιδί δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αλλά εξέφρασε την ελπίδα, να το βοηθήσει ο χρόνος να το ξεπεράσει.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ