“Αγρίνιο Μπορείς”: «Όχι στη συγχώνευση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς με αυτό της Πάτρας»

«Όχι στην δικαστική υποβάθμιση της περιοχής μας, όχι στη συγχώνευση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς με αυτό της Πάτρας» λέει με σχετική της ανακοίνωση  η δημοτική παράταξη του δήμου,  “Αγρίνιο Μπορείς”, επικεφαλής της οποίας είναι η Χριστίνα Σταρακά.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

“Το επικαιροποιημένο Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία (Επιτροπή Πισσαρίδη) περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διατάξεις για τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα  επανεξεταστεί ο δικαστικός χάρτης της χώρας καθώς υπάρχουν δικαστήρια σε γεωγραφικά κοντινές περιοχές που θα πρέπει να συγχωνευθούν, αφού, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη, το όφελος της διακριτής τους ύπαρξης είναι μικρό σε σχέση με το κόστος για τον φορολογούμενο. Ουσιαστικά προτείνεται να λειτουργεί ένα Πρωτοδικείο ανά νομό και ένα Εφετείο ανά Περιφέρεια.

Είναι φανερό ότι οι χωροταξικές αλλαγές που προκρίνονται από την επιτροπή Πισσαρίδη, θα επηρεάσουν και την Αιτωλοακαρνανία καθώς προτείνεται ένα Εφετείο ανά Περιφέρεια, κάτι που θα σήμαινε συγχώνευση του εφετείου Δυτικής Στερεάς με αυτό της Πάτρας.

Γνωρίζουμε όλοι τους αγώνες που δόθηκαν για να ιδρυθεί το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με έδρα το Αγρίνιο, δικαιώνοντας έτσι τις πολύχρονες προσπάθειες προηγουμένων δημοτικών αρχών, του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και των φορέων της περιοχής.

Η επικεφαλής της παράταξης ‘ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ’ κ. Χριστίνα Σταρακά, δήλωσε σχετικά: «Θεωρούμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης  της Δικαιοσύνης στην περιοχή μας. Μεθοδικά, όπως έχουν επισημάνει πρόσφατα κι άλλοι αυτοδιοικητικοί της Αιτωλοακαρνανίας,, να συντονίσουμε τις ενέργειές μας προκειμένου να αποτρέψουμε την συγχώνευση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς με αυτό της Πάτρας, καθώς και την πιθανή συγχώνευση Πρωτοδικείων.

Προτείνουμε, ως πρώτη αντίδραση, την έκδοση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, με το οποίο θα διατρανώνουμε την αντίθεση μας στην πρόταση για τέτοιου είδους χωροταξικές αλλαγές»”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *