Αίτημα Δικαστικών Υπαλλήλων για λήψη μέτρων προστασίας στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου και στο Ειρηνοδικείο Αμφιλοχίας

Αίτημα στον αρμόδιο υπουργό υπέβαλε το  Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου σχετικά με  τη λήψη μέτρων προστασίας στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου και στο Ειρηνοδικείο Αμφιλοχίας. Μάλιστα η εν λόγω επιστολή κοινοποιήθηκε στον  Αστυνομικό Δ/ντή Α.Δ. Ακαρνανίας και στο Τοπικό Παράρτημα Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου.

Αναλυτικά το αίτημα που εστάλη στον υπουργό: 

“Αξιότιμε κ.Υπουργέ, εν’ όψει της πλήρους λειτουργίας των δικαστικών μεγάρων και προς αποφυγή του συγχρωτισμού που αναμένεται σε ακροατήρια, γραφεία κλπ. παρακαλούμε όπως ληφθούν μέτρα στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου και στο Ειρηνοδικείο Αμφιλοχίας προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων (Δικαστικών υπαλλήλων, Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, Δικηγόρων) προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα μετάδοσης του COVID 19.

Τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν εκτός από την χρήση αντισηπτικών, μασκών, τήρηση αποστάσεων κλπ. είναι:

  1. Τοποθέτηση Plexiglass ή θυρίδων σε όλα τα γραφεία και τα ακροατήρια.
  2. Να γίνεται αυστηρός έλεγχος σε όλους και να απαγορευτεί η είσοδος σε πολίτες που δεν φορούν μάσκα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του covid 19.
  3. Να γίνεται θερμομέτρηση πριν την είσοδο στο δικαστικό μέγαρο από μέλη του τοπικού παραρτήματος Αγρινίου του Ερυθρού Σταυρού.
  4.  Να ενισχυθούν με αστυνομικούς οι δικαστικές υπηρεσίες προκειμένου να τηρείται μια σειρά και να μην υπάρχουν φαινόμενα διαπληκτισμών μεταξύ εργαζομένων και πολιτών για τήρηση των μέτρων εντός δικαστικών γραφείων και εντός ακροατηρίων.

Με αυτά τα λίγα μέτρα πρόληψης που σας προτείνουμε πιστεύουμε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του covid 19″.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *