Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΑιτωλοακαρνανία: Στις πληγείσες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση περιοχές o Κ.Καραγκούνης

Αιτωλοακαρνανία: Στις πληγείσες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση περιοχές o Κ.Καραγκούνης

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο 18 Ιουνίου, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης στις πληγείσες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση περιοχές του νομού. Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν σε ελαιόδεντρα, εσπεριδοειδή και άλλες καλλιέργειες, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Αγρινίου- Μεσολογγίου και ειδικότερα στις περιοχές της Λεπενούς, του Αγγελοκάστρου, αλλά και στη Γουριά, στη Καμαρούλα, στην Αβόρανη και αλλού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καραγκούνης επισκέφθηκε την περιοχή της Λεπενούς, όπου συνομίλησε με παραγωγούς και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής στα ελαιόδεντρα. Στη συνέχεια μετέβη στο παλαιό Δημαρχείο της περιοχής του Αγγελοκάστρου όπου συζήτησε επίσης με καλλιεργητές αλλά και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ενδελεχώς για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις παραγωγές εξαιτίας της σφοδρής χαλαζόπτωσης.

Ακολούθως, ο κ. Καραγκούνης επικοινώνησε με τον τοπικό προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλειο Φέζο, στον οποίο μετέφερε την επιτακτική ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών, ούτως ώστε να προχωρήσει η καταβολή αποζημίωσης στους καλλιεργητές. Ο κ. Φέζος ενήργησε άμεσα και ήδη τη Δευτέρα θα βρίσκονται στη διάθεση της υπηρεσίας 6 εκτιμητές για να ξεκινήσουν το έργο της καταγραφής των ζημιών. Εν συνεχεία, ο βουλευτής συνομίλησε με τον διοικητή του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο, μεταφέροντάς του την εικόνα της καταστροφής και την ανησυχία των παραγωγών. Ο κος Λυκουρέτζος τον διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει άμεση συνεργασία με τον τοπικό ΕΛΓΑ για την καταγραφή των καταστροφών και την όσο το δυνατόν συντομότερη καταβολή των μετέπειτα αποζημιώσεων για την αποκατάσταση των καλλιεργητών.

Ο κ. Καραγκούνης επικοινώνησε επίσης και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, ενημερώνοντάς τον ενδελεχώς για τις τεράστιες καταστροφές στις τοπικές παραγωγές, απόρροια της ισχυρής χαλαζόπτωσης των προηγούμενων ημερών αλλά και τις πρότερες επικοινωνίες που πραγματοποίησε τόσο με τον διοικητή όσο και με τον τοπικό προϊστάμενο του ΕΛΓΑ. Ζήτησε δε, την παρέμβασή του για να υπάρξει σύντομα αποκατάσταση των παραγωγών με άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, αφού πρώτα προχωρήσουν οι καταγραφές των ζημιών. Ο βουλευτής τόνισε στον υπουργό ότι οι καταστροφές αφορούν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών ενώ συνολική και ακριβή εικόνα θα παρασχεθεί και με τις καταγραφές του ΕΛΓΑ.

Ο Υπουργός από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον κ. Καραγκούνη ότι μετά το πέρας της καταγραφής των ζημιών θα φροντίσει για την προώθηση της περαιτέρω καταβολής αποζημιώσεων, που άλλωστε αποτελεί και απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ