Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΑνακυκλώσιμες τσάντες μοίρασε ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου

Ανακυκλώσιμες τσάντες μοίρασε ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου στο πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος μοίρασε, την Τετάρτη, 400 οικολογικές τσάντες βαρέου τύπου στις επιχειρήσεις της πόλης που εμπορεύονται τρόφιμα, προκειμένου να διανεμηθούν δωρεάν από τους καταστηματάρχες στους καταναλωτές.

Η παραπάνω προωθητική οικολογική ενέργεια στοχεύει στη μείωση της χρήσης  πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές καθώς και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αυτή επιφέρει. Οι τσάντες που μοίρασε ο Σύλλογος είναι πολλαπλών χρήσεων κατασκευασμένες από ανθεκτικό, ανακυκλώσιμο υλικό βαρέου τύπου.

Ο Σύλλογος, όπως αναφέρει, ευελπιστεί ότι μέσα από τη συμβολική αυτή ενέργεια, καθώς και μια σειρά επερχόμενων, θα παροτρύνει τους καταναλωτές να υιοθετήσουν μία πιο οικολογική στάση και θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμες τσάντες πολλαπλών χρήσεων για το σύνολο των αγορών τους, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Ειδικότερα οι κάτοικοι της περιοχής οφείλουν να δώσουν το παράδειγμα, καθώς ο τόπος χαρακτηρίζεται από τεράστια βιοποικιλότητα και η Λιμνοθάλασσα έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενος υγροβιότοπος σύμφωνα με τη συνθήκη Ramsar Natura.

«Είναι, λοιπόν, χρέος όλων να πρωτοστατήσουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και να αναπτύξουμε μία οικολογική συνείδηση¨, αναφέρει ο Σύλλογος.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ