Αντιπλημμυρικά έργα ζητούν κάτοικοι των Κλεισορρευμάτων Αγρινίου

-Επιστολή 102 πολιτών προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

-Αίτημα για αποκατάσταση ζημίας από πλημμύρα του 2017 στην παλαιά εθνική οδός

Με επιστολή τους προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, κάτοικοι από τα Κλεισορρεύματα Αγρινίου ζητούν επειγόντως συντονισμό ενεργειών προς αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη η παλαιά εθνική οδός που διέρχεται από τα Κλεισορρεύματα ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος η και δυστυχήματος και να αποκατασταθεί η ομαλότητα της κυκλοφορίας όλων των πολιτών.

Ειδικότερα, η ζημιά στην περιοχή προκλήθηκε από την πλημμύρα στις 2/12/2017.

Της Τ.Κ. Κλεισορρευμάτων διέρχεται χείμαρρος εν δυνάμη επικίνδυνος για πλημμύρα παρόμοια με αυτή του έτους 2017, όπου έγινε καταστροφή και απώλεια περιουσιών και παραλίγο ζωών, αναφέρουν οι κάτοικοι.

Ακόμα, σημειώνουν ότι «Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την άμεση επέμβαση στον χείμαρρο με την εκτέλεση των αναγκαίων έργων με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών ροής, την μείωση των κινδύνων από πλημμύρες, και των έλεγχο των διαβρώσεων και των αποθέσεων φερτών υλικών».

Τέλος, οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι μετά την πλημμύρα του 2017 με ευθύνη της περιφέρειας έγινε τοποθέτηση ογκόλιθων στα πρανή της κοίτης σε 2 σημεία με αποτέλεσμά κάθε φορά που βρέχει να τους παρασύρει το νερό κατά μήκος της κοίτης δημιουργώντας πρόσθετους κινδύνους μιας νέας πλημμύρας.

Και καταλήγουν: «Ζητάμε τη λήψη σοβαρών μέτρων και υπεύθυνου συντονισμού για την πρόληψη αναλογών αστοχιών που εγείρουν σημαντικά θέματα επικινδυνότητας για τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Κλεισορρευμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *