Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΑπόστολος Κοιμήσης: Οι Δήμοι να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την...

Απόστολος Κοιμήσης: Οι Δήμοι να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την υποχρεωτική εγγραφή τετράχρονων σε νηπιαγωγεία

Στην Αιτωλοακαρνανία η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση νηπίων θα ξεκινήσει σε δύο δήμους, τους δήμους Ναυπακτίας και Ακτίου-Βόνιτσας

Αμφισβητεί η ΚΕΔΕ το υπουργείο Παιδείας για τη συναίνεση 184 δημάρχων στην υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», Απόστολος Κοιμήσης, δήμαρχος Αμφιλοχίας, πρότεινε να προσφύγουν δήμοι με τη στήριξη της ΚΕΔΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να μην εφαρμοσθεί ο νόμος.

Καταγγελίες δημάρχων

Σε άμεση διερεύνηση καταγγελιών δημάρχων ότι ενώ δεν συναίνεσαν, παρουσιάστηκαν από το υπουργείο Παιδείας να συμφωνούν για την άμεση εφαρμογή στους δήμους τους, του νόμου υποχρεωτικής εγγραφής των τετράχρονων σε νηπιαγωγεία, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, τις προηγούμενες ημέρες το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά από τον Σεπτέμβριο η εφαρμογή του νόμου σε 184 δήμους μετά από ομόφωνη απόφαση των αρμόδιων κατά τόπους επιτροπών που είχαν συστηθεί και στις οποίες συμμετείχαν και οι δήμαρχοι ή εκπρόσωποι τους.

Η ΚΕΔΕ θα αποστείλει σχετική επιστολή σε όλους τους δημάρχους που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του υπουργείου, προκειμένου να αποσαφηνίσουν τη στάση που τήρησαν. Επίσης θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου αλλά και με την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων στα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ