Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςBest City Awards 2022: Ασημένιο βραβείο για τον Δήμο Αγρινίου

Best City Awards 2022: Ασημένιο βραβείο για τον Δήμο Αγρινίου

Ο Δήμος Αγρινίου συμμετείχε στα Best City Awards 2022 και κατέκτησε το Silver βραβείο στην κατηγορία «Κοινωνική Ευθύνη» για το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο.

Η λειτουργία του Παρατηρητηρίου  προβλέπει μεταξύ άλλων  τη δημιουργία Συστήματος Παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης,  δηλαδή τη δημιουργία  μιας πλατφόρμας  παροχής ανοικτών δεδομένων ποιότητας του αέρα  με χρήση σύγχρονων αισθητήρων. Τα δεδομένα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για  μελλοντικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την εφαρμογή προληπτικών μέτρων στις περιπτώσεις που προβλέπονται επίπεδα ρύπανσης που μπορεί να είναι επικίνδυνα για το γενικό πληθυσμό ή ευαίσθητες ομάδες.

«Οι καινοτόμες δράσεις του Δήμου Αγρινίου επιβραβεύονται και είμαι εξαιρετικά υπερήφανος γιατί σε δύσκολες  περιόδους καταφέρνουμε να ανταποκρινόμαστε στις σύγχρονες προκλήσεις.  Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη του Τμήματος Ποιότητας και Οργάνωσης  που εργάστηκαν οραματικά γι αυτό το σχέδιο. Αποδεικνύουμε  ότι, επενδύοντας στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την ενημέρωση των πολιτών,  προστατεύουμε την εθνική περιουσία μας»,  ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος παρέλαβε το βραβείο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Β.Φωτάκη.

Tα Best City Awards 2022 

Διοργανώνονται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής και έχουν στόχο την ανάδειξη κορυφαίων πρακτικών και λύσεων της περασμένης χρονιάς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ