Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΔεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τον σεισμό σε Ναυπακτία και Αιγιάλεια

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τον σεισμό σε Ναυπακτία και Αιγιάλεια

Περιπολίες σε περιοχές της Αιγιάλειας και της Ναυπακτίας, που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, πραγματοποιούν κλιμάκια της Πυροσβεστικής, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν ζημιές από τον σεισμό», ωστόσο όπως πρόσθεσε, «οι έρευνες θα συνεχισθούν».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος είπε ότι «η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή μας και όπως δείχνουν οι πρώτες αναφορές που έχουμε, δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές».

Να σημειωθεί ότι η Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12.46 το μεσημέρι του Σαββάτου και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε επίκεντρο το Γαλαξίδι.  Από τα πρώτα στοιχεία η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους καθώς ταρακούνησε την περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, πάντως οι κάτοικοι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα αισθητή. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λαμία.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ