Διαδικασία εγγραφής στην Ένωση Πτυχιούχων Γεωπόνων

Διευκρινίσεις για την εγγραφή στην Άνωση Πτυχιούχων Γεωτεχνικών δίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (ΠΕΠΤεΓ).

Αναλυτικά:

“Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε αποδέκτες πολλών αιτημάτων εγγραφής στην ένωση από πτυχιούχους γεωτεχνικών σχολών του εξωτερικού, ενημερώνουμε και διευκρινίζουμε τα εξής :

  1. στην ένωση μας εκτός των πτυχιούχων Γεωτεχνικών σχολών τετραετούς φοίτησης ημεδαπής (Ελληνικών τμημάτων των Ανώτατων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων) εγγράφονται και όλοι οι πτυχιούχοι επίπεδου BACHELOR της αλλοδαπής προσκομίζοντας μας την πράξη αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ.
  2. τόσο οι πτυχιούχοι γεωπόνοι/γεωτεχνικοί τετραετούς φοίτησης των καταργηθέντων ΤΕΙ , όσο και οι πτυχιούχοι γεωπόνοι/γεωτεχνικοί τετραετούς φοίτησης των πανεπιστημίων της αλλοδαπής που το πτυχίο τους αναγνωρίζεται ως ισότιμο και αντίστοιχο των κατά περίπτωση των Ελληνικών Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.), βάση νόμου παίρνουν επαγγελματικά δικαιώματα αυτόματα με την κτήση πτυχίου και εκπροσωπούνται θεσμικά από την ένωση μας
  3. η ένωση με την ολοκλήρωση της εγγραφής εκδίδει ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ η οποία χρησιμοποιείται σε όλες τις υπηρεσίες
  4. Η διαδικασία εγγραφής γίνεται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.pepteg.gr/index.php/egrafi

Η Ένωση μας έχει καταθέσει τις προτάσεις της για την επιμελητηριακή εκπροσώπηση των πτυχιούχων Γεωτεχνικών στα αρμόδια υπουργεία και αναμένει απάντηση τους, επιπρόσθετα έχουν γίνει σχετικές ενημερώσεις και συναντήσεις και εκτός Ελλάδας προκειμένου να καλυφθεί και η ευρωπαϊκή νομοθεσία και έχει εξουσιοδοτηθεί αρμοδίως η νομική μας υπηρεσία για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ελπίζουμε πως τόσο το θέμα της αντιστοίχησης των πτυχίων των καταργηθέντων γεωτεχνικών τμημάτων των Ανώτατων Τεχνολογικών Eκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, όσο και το ζήτημα της επιμελητηριακής εκπροσώπησης των πτυχιούχων γεωτεχνικών ημεδαπής και αλλοδαπής θα τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *