Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευσηΔιάκριση στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών για το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου

Διάκριση στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών για το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου

Το έργο “Fielduino” της ομάδας MosqIOTes, της ειδικότητας Τεχνικός ΗΥ (Δ’ εξ.)  του Δ.ΙΕΚ ΜΕσολογγίου διακρίθηκε στον 1o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών.

Το έργο ξεχώρισε για τη σύλληψη της ιδέας και την υλοποίησή της, για τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας ώστε να μπορεί να είναι επαναχρησιμοποιήσιμο και από άλλα σχολεία.

“Θερμά συγχαρητήρια τόσο σε όλη την ομάδα όσο και στο συντονιστή εκπαιδευτή Χριστόφορο Καραχρήστο” αναφέρει σε ανακοίνωση ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ κ.Ιωάννης Γ. Χατζής.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του Διαγωνισμού στη σελίδα https://edu.ellak.gr/2019/06/11/openrobotics2019

Το έργο

Στόχο έχει να δώσει τη δυνατότητα σε κάποιον που ασχολείται με αγροτικές εργασίες να αναπτύξει ένα σύστημα μέσω του οποίου θα μπορεί να παρακολουθεί εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, διάφορες περιβαλλοντικές (και μη) τιμές που τον ενδιαφέρουν σχετικά με τις καλλιέργειές του και σχετίζονται με μετρήσεις από αισθητήρες. Στη συγκεκριμένη υλοποίηση χρησιμοποιήθηκαν οι μετρήσεις από τρείς περιβαλλοντικούς δείκτες οι οποίες είναι:

  • Θερμοκρασία αέρα,
  • Υγρασία αέρα,
  • Υγρασία εδάφους

Θα πρέπει να τονιστεί πως αυτοί οι μετρούμενοι δείκτες είναι ενδεικτικοί και μπορούν πολύ εύκολα να αντικατασταθούν από άλλες μετρήσεις ή ακόμη και να επεκταθούν. Παράλληλα θα πρέπει να τονιστεί πως το συγκεκριμένο έργο εστιάζει στην δημιουργία ενός οδηγού υλοποίησης ενός τέτοιου συστήματος και όχι της πλήρους ανάπτυξης ενός τελικού παραγωγικού ολοκληρωμένου συστήματος. Αυτό σημαίνει πως για τις μετρήσεις χρησιμοποιούνται οι τιμές που λαμβάνονται από ένα σημείο ενδιαφέροντος σε ένα χωράφι δηλαδή καταγράφονται μια μέτρηση από κάθε αισθητήρα.

Το συγκεκριμένο έργο μπορεί να επεκταθεί και να συλλέγει τιμές από διάσπαρτους αισθητήρες σε κάποια γεωργική έκταση και να εμπλουτιστεί κατάλληλα με κάποιο μοντέλο επεξεργασίας δεδομένων που θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να εξάγει περισσότερο χρήσιμα συμπεράσματα. Για παράδειγμα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να συλλέγει τιμές υγρασίας εδάφους από διάφορα σημεία και να τα επεξεργάζεται κατάλληλα ώστε να εξάγει μέγιστες και ελάχιστες τιμές, μέσους όρους τιμών κτλ.

Δημιουργοί

Ειδικότητα Τεχνικός Η/Υ στο πλαίσιο του μαθήματος «Διαθεματική εργασία (εργαστήριο)» του Δ’ Εξαμήνου – 2019Α

Μαθητευόμενοι:

  • Κούστας Γρηγόριος
  • Παπαλόπουλος Ιωάννης
  • Ρεβέκη Γεωργία
  • Τίτας Θεόδωρος
  • Μωραΐτης Γεώργιος
  • Μπουκουβάλας Κωνσταντίνος

Εκπαιδευτής: Καραχρήστος Χριστόφορος

Δείτε περισσότερα για το έργο

https://robotics.ellak.gr/robotics_participant/diek-mesolongiou

 

 

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ