Διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Αγρινίου από τους κατοίκους του Ζευγαρακίου [ΦΩΤΟ- VIDEO]

Οι κάτοικοι θέλουν οι «φωνές τους να ακουστούν» τόσο στο Δήμο Αγρινίου όσο και στην Περιφέρεια για να κινηθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες και να γίνει επιτέλους η αποκατάσταση των ζημιών αλλά και ο απαραίτητος καθαρισμός μετά τις πλημμύρες του περασμένου Δεκεμβρίου

Σε Διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Αγρινίου προχώρησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Ζευγαρακίου, μετά και απόφαση που πήραν στη πρόσφατη γενική τους συνέλευση,  διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στο Ζευγαράκι ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες του περασμένου Δεκεμβρίου. Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι θέλουν οι «φωνές τους να ακουστούν» τόσο στο Δήμο Αγρινίου όσο και στην Περιφέρεια όπου ετοιμάζουν ανάλογη διαμαρτυρία.

Έτσι όπως υποστηρίζουν τόσο οι κάτοικοι αλλά και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θ. Παπαδόπουλος η κατάσταση δεν έχει αλλάξει αφού ακόμα υπάρχουν πέτρες και μπάζα με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να είναι απροσπέλαστοι και μάλιστα ορισμένα υδρόμετρα να είναι καταπλακωμένα και να μη μπορούν να γίνουν οι μετρήσεις για το νερό.

Επίσης οι ελαιοπαραγωγοί δεν μπορούν να μαζέψουν τις ελιές τους και αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα στα εισοδήματα τους.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ζουν καθημερινά με το φόβο μιας νέας πλημμύρας, αφού δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες από την Περιφέρεια ούτως ώστε να αποφευχθούν τα τραγικά γεγονότα που βίωσαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Αν επαναληφτεί το κακό μπορεί να θρηνήσουμε και θύματα, η περιοχή χρειάζεται θωράκιση, μας άφησαν απροστάτευτους» σημειώνει κάτοικος της περιοχής στα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας.

Και η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (η οποία είναι και η αρμόδια για το θέμα) σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου. «Ο καθαρισμός των ρεμάτων, η οριοθέτηση τους και η απομάκρυνση των μπαζών θα έπρεπε να έχει γίνει» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος και προσθέτει απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στη συνάντηση που είχε ο τελευταίος με τους πληγέντες του Ζευγαρακίου «Έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα με τα ρέματα στην περιοχή  και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή».

Όπως λοιπόν σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, από το Δήμο Αγρινίου δεν έχει γίνει κάτι για το καθαρισμό μέσα στο χωριό, τα τεχνικά έργα και οι δρόμοι. Μάλιστα υπάρχουν κάποιοι αγροτικοί δρόμοι που είναι απροσπέλαστοι και ενώ έχει σταλεί σχετικό έγγραφο στην τεχνική υπηρεσία δεν έχει δοθεί απάντηση εάν το παρέλαβαν εδώ και 20 ημέρες για να γνωρίζουν οι δημότες αν μπορούν τελικά να μαζέψουν τις ελιές ή δεν μπορούν.

Επίσης ανέφερε πως είναι απαραίτητη η αποκατάσταση των χωραφιών και παράλληλα μίλησε για την υπόσχεση του κ. Δέδε, στη συνάντηση που είχαν στο χωριό τον περασμένο Δεκέμβριο, για ένα ποσό περίπου 200.000 € τα οποία ήρθαν για έργα οδοποιίας  και όχι όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι για τον καθαρισμό των χωραφιών που είχε υποσχεθεί ο κ. Δέδες.

«Αν έρθετε και εσείς να δείτε μια άμεση εικόνα στο χωρίο κ. Δήμαρχε θα δείτε πώς όλοι  οι κάτοικοι που είμαστε εδώ διαμαρτυρόμενοι έχουμε δίκιο. Με μια μικρή βροχή εχθές το νερό ήρθε μέσα στα σπίτια. Αν βρέξει λίγο παραπάνω τι θα γίνει;» είπε  χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ζευγαρακίου.

Αναφορά έγινε και στο γήπεδο της περιοχής το οποίο όπως είπε είναι εγκαταλειμμένο σημειώνοντας «Έχουμε ομάδα που φτάνει στην Α κατηγορία και δεν έχουμε γήπεδο» και στη απαλλαγή στην ύδρευση για κατοίκους της περιοχής, την οποία  είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος Αγρινίου, και  η οποία ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε από την Δημοτική αρχή να πιέσει την Περιφέρεια και τους αρμοδίους ούτως ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να παρέμβουν.

Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Αγρινίου μίλησε για αργές αντιδράσεις της Πολιτείας και ανέφερε πως αρμόδια είναι η Περιφέρεια όμως παρόλα αυτά ο Δήμος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής και ο ίδιος έχει καθημερινή σχεδόν επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ζευγαρακίου για τα ζητήματα αυτά. «Κάναμε την πιο γρήγορη διαδικασία σύμφωνα και με την νομοθεσία» τόνισε ο κ. Παπαναστασίου και σημείωσε πως «Εμείς ως Δήμος με τις πενιχρές μας δυνάμεις  κάνουμε ότι μπορούμε».

Για τις ζημιές στα  χωράφια είπε πως ο ΕΛΓΑ έπρεπε να αποζημιώσει τους παραγωγούς ενώ για τα 200.000 € είπε ότι εξαρχής ήρθαν αποκλειστικά για την οδοποιία.

Ο Δήμος Αγρινίου κάνει ότι μπορεί το ίδιο και η Περιφέρεια αλλά οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, παρόλα αυτά οι κάτοικοι έχουν απόλυτο δίκιο τόνισε ο Δήμαρχος «πριν έρθετε εδώ τα  ξέρω τα ζητήματα και θα μείνετε να τα πούμε στη συνέχεια όλα αναλυτικά» είπε κλείνοντας.

Στη συνέχεια ακολούθησε αναλυτική συζήτηση μεταξύ του δημάρχου και των κατοίκων του Ζευγαρακίου για όλα τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *