Δήμαρχος Αγρινίου για Πανεπιστήμιο: “Είναι ντροπή ο τόπος μας να αντιμετωπίζεται με τέτοια απαξίωση”

Σε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης προέβη ο δήμαρχος Αγρινίου,  Γιώργος Παπαναστασίου,  αμέσως μόλις ενημερώθηκε τις εξελίξεις που αφορούν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου .

Συγκεκριμένα ο Γ. Παπαναστασίου ανέφερε:              

«Αμέσως μόλις ενημερώθηκα για την πρόθεση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως  να υιοθετήσει το Στρατηγικό Σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο επιφέρει  αφανισμό  των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου,  ξεκίνησα έναν κύκλο ενημέρωσης προς του Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για μια απόφαση ντροπιαστική. Είναι ντροπή για την ακαδημαϊκή κοινότητα, είναι ντροπή για τους πολιτικούς εκπροσώπους. Είναι ντροπή ο τόπος μας  να αντιμετωπίζεται με τέτοια απαξίωση.

Είμαστε αποφασισμένοι να μη συναινέσουμε στην περαιτέρω υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου.

Δεν θα επιτρέψουμε σε απαράδεκτες παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, οι οποίες δυστυχώς υιοθετήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να στερήσουν από την πόλη μας  ότι, δικαιωματικά, της αξίζει.

Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο κάποιοι να  ξεπληρώνουν πολιτικά γραμμάτια και να εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες μέσα από αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι σαφές για εμάς ότι, όσοι συνέβαλλαν σε αυτήν τη μεθόδευση, θα βρεθούν  απέναντι  στην κοινωνία του Αγρινίου. Καλούμε τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *