Δήμος Μεσολογγίου: Προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας -Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα

Προβλήματα, κυρίως σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Δυτική Ελλάδα.

Όπως ανέφερε  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Aντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στην κοινότητα Λεσίνι, ενώ έκλεισε για λίγη ώρα η παλαιά εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του 48ου χιλιομέτρου, κοντά στο Χαλίκι.

Επίσης, μικρότερα προβλήματα έχουν προκληθεί και στις περιοχές Νεοχώρι και Κατοχή.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και πυροσβεστικές δυνάμεις για απαντλήσεις υδάτων.

Στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο  Μεσολογγίου o K. Λύρος

Στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σήμερα τις πρωινές ώρες, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, οι Αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσίες του Δήμου.

Σοβαρά προβλήματα  αντιμετωπίζουν  οι  περιοχές  των Οινιαδών και του Αιτωλικού όπου σημειώθηκαν εκτεταμένοι πλημμυρισμοί, αλλά και σημεία του Δήμου εντός και εκτός αστικού ιστού.

Τα μηχανήματα της ΔΕΥΑΜ και των αρμόδιων υπηρεσιών  βρίσκονται όπου απαιτείται, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Το έργο των συνεργείων δυσχεραίνεται καθώς η έντονη κακοκαιρία και οι  έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται, με την πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών για τις επόμενες ώρες να είναι δυσμενής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *