Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΔήμος Ναυπακτίας: Αυστηρότερα πρόστιμα προβλέπει ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας

Δήμος Ναυπακτίας: Αυστηρότερα πρόστιμα προβλέπει ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας

Στόχος ο Δήμος Ναυπακτίας να έχει την εικόνα που δικαιούται

Αυστηρότερα πρόστιμα για τους παραβάτες προβλέπει ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Ναυπακτίας,.

Ειδικότερα, πρόκειται για κανονισμό που διέπεται από δικαιώματα και υποχρεώσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των δημοτών. Βασικές στοχεύσεις του νέου Κανονισμού

Όπως αναφέρει ο Δήμος, στόχοι του νέου Κανονισμού είναι:

  • η διασφάλιση της δημόσιας υγείας
  • η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης
  • η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Αυστηρότερα πρόστιμα

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, στην περίπτωση εναπόθεσης ξερών φύλλων, δέντρων, θάμνων ή απορριμμάτων κήπου χωρίς σακούλες, αλλά και εναπόθεσης κλαριών σε πεζοδρόμια ή κοινόχρηστους χώρους, χωρίς υπόδειξη των Υπηρεσιών του Δήμου, το πρόστιμο μπορεί να ανέλθει σε 500 ευρώ, ποσό το οποίο διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής.

Ενώ, το πρόστιμο που αντιστοιχεί σε ρύπανση με αφίσες, φέιγβολαν και συνθήματα μπορεί να ανέλθει σε 1.500 ευρώ, ποσό που επίσης διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής.

Ζητείται συνεργασία και ενεργός συμμετοχή των πολιτών

Ο Δήμος και οι αρμόδιες Υπηρεσίες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες, ωστόσο αυτό δεν αρκεί, καθώς και οι δημότες, από την πλευρά τους, θα πρέπει να συμβάλλουν στην τήρηση της καθαριότητας.

«Απαραίτητη προϋπόθεση για να δώσουμε στον Δήμο μας την εικόνα που δικαιούται, και όλοι επιθυμούμε, είναι η συνεργασία και η ενεργός συμμετοχή», τονίζει η Δημοτική Αρχή με σχετική της ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον νέο Κανονισμό

Οι δημότες μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τον νέο Κανονισμό μέσα από το επίσημο site του Δήμου Ναυπακτίας: www.nafpaktos.gr και να επικοινωνούν για επιμέρους ζητήματα με το Γραφείο Δημότη: 15199

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ