Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΔΙΠΑΕ: Επαγγελματικά δικαιώματα διεκδικούν οι φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας

ΔΙΠΑΕ: Επαγγελματικά δικαιώματα διεκδικούν οι φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας

Την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους των επτά γεωπονικών τμημάτων της Ελλάδας που από το 2019 έγιναν πανεπιστήμια από ΑΤΕΙ και μετεξελίχθηκαν σε σύγχρονα Τμήματα Γεωπονίας σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4559/2018, 4589/2019 και 4610/2019, διεκδικούν και οι 900 περίπου φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ), μαζί με τους 23 καθηγητές τους.

Στο πλαίσιο της σχετικής διεκδίκησης με την οποία συντάσσονται οι φοιτητές των τμημάτων Γεωπονίας από επτά πανεπιστήμια της Ελλάδας, ο τριετής φοιτητής του ΔΙΠΑΕ, Κωνσταντίνος Σταυρούλης επισημαίνει: «από  σήμερα προχωρήσαμε σε 48ωρη κατάληψη του ΔΙΠΑΕ, διεκδικώντας το αυτονόητο. Σπουδάζουμε γεωπονία και δεν μπορούμε να ασκήσουμε το επάγγελμα του γεωπόνου. Δεν γίνεται να υπάρχει γεωπονία δύο ταχυτήτων λοιπόν».

Την ανάγκη για άμεση έκδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων διεκδικούν διπλωματούχοι και φοιτητές των Τμημάτων Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών (με έδρα το Μεσολόγγι) , Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ