Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες στο Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου

Το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου και συγκεκριμένα την ειδικότητα Τέχνη Φωτογραφίας, επισκέφθηκαν με πρωτοβουλία του Νεκτάριου Μαρκογιάννη, ιδιοκτήτη της Γκαλερί ″Τύρβη″, δύο καταξιωμένοι φωτογράφοι που βρέθηκαν στο Μεσολόγγι.

Α. Την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Με την ευκαιρία της παραμονής του στο Μεσολόγγι, ο καταξιωμένος φωτογράφος Ηλίας Μπουργιώτης αποδέχθηκε την πρόσκληση και ήρθε στο Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου, για να μιλήσει για το έργο του στους σπουδαστές της ειδικότητας. Συζήτησε μαζί τους για το φωτογραφικό ενδιαφέρον του και τη δική του φωτογραφική ματιά. Παράλληλα, είδε δουλειές σπουδαστών, ανέλυσε και συζήτησε μαζί τους τις απόψεις του γι’ αυτές.
Ο Ηλίας Μπουργιώτης, βρέθηκε στο Μεσολόγγι για τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του «Το βλέμμα της αιωνιότητας». Η έκθεση περιλαμβάνει εικόνες που συνέλαβε με το φακό του, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των τριών τελευταίων ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Μεταξύ αυτών είναι και η τελευταία ημιτελής ταινία «Η άλλη θάλασσα».

Β. Την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019

Ο φωτογράφος Παύλος Κοζαλίδης, συνεργάτης του Μουσείου Μπενάκη, επισκέφτηκε το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου. Παρουσίασε στους σπουδαστές τη δική του ιδιαίτερη ματιά στην αποτύπωση της εικόνας. Μια ματιά που αιχμαλωτίζει με ευαισθησία και τρυφερότητα τη ζωή μιας άγνωστης σε εμάς κοινότητας Ελλήνων της Διασποράς.
Η γκαλερί ″Τύρβη″, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, είχε παρουσιάσει τη δουλειά του Παύλου Κοζαλίδη με θέμα «Αναζητώντας τη Χαμένη Πατρίδα» τον Οκτώβριο του 2018. Η έκθεση περιελάμβανε φωτογραφίες από τους εναπομείναντες Έλληνες στα χωριά της Μαύρης Θάλασσας και συγκεκριμένα στην Τουρκία, τη Γεωργία, την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου στο Facebook https://www.facebook.com/iekmesol123/posts/547242402443272

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *