Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕκδηλώσειςΔυο νύχτες γεμάτες μουσική στο Κάστρο Αντιρρίου με έργα του Μίκη Θεοδωράκη

Δυο νύχτες γεμάτες μουσική στο Κάστρο Αντιρρίου με έργα του Μίκη Θεοδωράκη

18 & 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, ώρα 20.30

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θεσμοθετεί φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» συνδέοντας την αρχαία ελληνική παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό.

Τοποθεσίες μεγάλης ιστορικής σημασίας και αρχαιολογικής αξίας φιλοξενούν ένα πλούσιο πρόγραμμα, με περισσότερες από 265 εκδηλώσεις σε 120 αρχαιολογικούς χώρους και σε περισσότερες από 41 περιφερειακές ενότητες της χώρας, τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφάλειας των θεατών και του προσωπικού.

Στο πλαίσιο του νέου αυτού θεσμού η Εθνική Λυρική Σκηνή, γιορτάζοντας την συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη (1925), διοργανώνει σειρά συναυλιών προς τιμήν του. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχοντας στη δράση υποδέχεται στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Αντιρρίου την παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, για δυο νύχτες γεμάτες με μουσική.

Θα παρουσιαστούν εμβληματικά τραγούδια του που «σημάδεψαν» τον ελληνισμό για περισσότερο από μισό αιώνα, λυρικές και επικές αναφορές από τους κύκλους τραγουδιών του σε συνεργασία με τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, «ψηφίδες» από τις παγκοσμίου φήμης κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και τα μεγαλειώδη λαϊκά του έργα. Έργα που άφησαν ανεξίτηλα τα «δακτυλικά» τους αποτυπώματα τόσο στην διεθνή μουσική δημιουργία, όσο και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Οι τέσσερις χαρισματικοί, καταξιωμένοι και αναγνωρισμένοι για την καλλιτεχνική τους προσφορά, ερμηνευτές, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ζαχαρίας Καρούνης και Μπέττυ Χαρλαύτη, επικυρώνουν με τον καλύτερο τρόπο την διαχρονικότητα των μηνυμάτων της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, μεταλαμπαδεύοντας το βαθύτερο νόημά τους στις νεότερες γενιές.
Μαζί τους στο πιάνο, ο ενορχηστρωτής και Υπεύθυνος της Μουσικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μια δεκαετία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  • Μέγιστος αριθμός θεατών:  300 άτομα
  • Ώρα προσέλευσης: 8.00μμ αυστηρά
  • Είσοδος για το κοινό 3 ευρώ και μειωμένο 2 ευρώ

 Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης, στους παρακάτω συνδέσμους:

Για 18 Αυγούστου: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/resital-me-erga-tou-miki-theodoraki-7/

Για 19 Αυγούστου: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/resital-me-erga-tou-miki-theodoraki-8/

  • Οι θεατές που έχουν προβεί σε κράτηση θέσης παρακαλούνται όπως προσκομίσουν εκτυπωμένο το αποδεικτικό κράτησης που έχουν λάβει ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης παρακαλούνται να ενημερώσουν στο τηλ. 26340 27240. Επισημαίνουμε ότι δεν θα επιτραπεί η προσέλευση στο εσωτερικό του κάστρου σε όσους επισκέπτες δεν διαθέτουν εισιτήριο.
  • Η τοποθέτηση στις θέσεις θα πραγματοποιηθεί από το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, του Δήμου Ναυπακτίας και του φορέα των εκδηλώσεων, με σειρά προτεραιότητας.
  • Στον χώρο της εκδήλωσης απαγορεύεται ρητά το κάπνισμα καθώς και η κατανάλωση φαγητού ή ποτού. Οι θεατές μπορούν να κρατούν μαζί τους νερό.
  • Απαγορεύεται η φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.
  • Σημειώνεται ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας και τον κανόνα της απόστασης του 1,5 μέτρου για την ασφαλή προσέλευση, αποχώρηση και παραμονή στο χώρο της εκδήλωσης. Επιπλέον, η χρήση μη ιατρικής προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’όλη τη διάρκεια της παράστασης.

 Με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ