Δυτική Ελλάδα: Νέο πρόγραμμα 20 εκατ. ευρώ με κατεύθυνση τις μικρές επιχειρήσεις

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Διαθέτουμε το 11% του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας για να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα και κατ’ επέκταση την κοινωνία»

“Ένα νέο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ θα ανοίξει σύντομα με κατεύθυνση τις μικρές επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες μας δίνουν πραγματικό αγώνα να σχεδιάσουν σωστά και βάσει των οδηγιών μας τη νέα δράση ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας, έχοντας πλέον αξιολογήσει και τα αποτελέσματα του τρέχοντος προγράμματος των 30 εκατ. ευρώ”.

Με αυτόν τον τρόπο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης έδωσε το περίγραμμα για τη στόχευση που θα έχει το νέο πρόγραμμα που προβλέπει επιπλέον οικονομική στήριξη με 20 εκατ. ευρώ για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Μιλώντας σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020, στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι αποτελεί επιλογή της Περιφερειακής Αρχής, το νέο πρόγραμμα να διαμορφωθεί με διαφορετικές παραμέτρους και να έχει διαφορετική στόχευση. «Στην πρώτη φάση επιλέξαμε να είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις με τους περισσότερους εργαζόμενους. Πριμοδοτήσαμε την απασχολησιμότητα. Στη νέα δράση όμως στοχεύουμε στις μικρές επιχειρήσεις, στον αυτοαπασχολούμενο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις”  υπογράμμισε, τονίζοντας πως «η Περιφέρεια δεν είναι κάτι πέρα και πάνω από την κοινωνία. Είμαστε η κοινωνία..!».

«Είχαμε την ετοιμότητα να διαθέσουμε το 11% του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της ίδιας της κοινωνίας», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι από τις 12 Νοεμβρίου 2020 δόθηκε η δυνατότητα στις Περιφέρειες να υπερβούν τους αρχικούς προϋπολογισμούς και να προχωρήσουν σε επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Έκτοτε ξεκίνησε η επεξεργασία των στοιχείων και των δεδομένων που προέκυψαν από τον πρώτο κύκλο, ώστε η νέα δράση να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην προηγούμενη.

«Αυτή η περιφερειακή Αρχή, μέσα σε έναν χρόνο έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο πακέτο έργων και δράσεων, που αντίστοιχο δεν υπήρξε ποτέ. Γιατί εμείς δώσαμε μια υπόσχεση στους πολίτες για αλλαγή νοοτροπίας και ταχύτητας και θα τη τηρήσουμε. Με πράξεις, όχι με λόγια!» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης.

Σημειώνεται ότι με βάση όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης, η νέα δράση θα δημοσιευθεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2021 και θα συμπεριλάβει μεγάλο αριθμό επαγγελματιών που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στην πρόσκληση που έληξε στις αρχές Νοεμβρίου. Η διαφορετικότητα του νέου προγράμματος σε σχέση με το προηγούμενο των 30 εκατ. ευρώ που βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης – διαδικασία που ολοκληρώνεται από τον ΕΦΕΠΑΕ εντός του μήνα – είναι ότι το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει όλους ανεξαιρέτως τους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και θα στοχεύει στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Οι δυνητικοί δικαιούχοι θα μπορούν να απασχολούν μέχρι και τρεις εργαζόμενους, χωρίς να ισχύει πριμοδότηση απασχόλησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *