Εξελίξεις στην αξιοποίηση του Παλιού Νοσοκομείου

Άρχισε η φύλαξη του από ιδιωτική εταιρεία

Σε εξέλιξη η διαδικασία εγκατάστασης βιντεο-εποπτείας του χώρου

Από τη Δευτέρα 12/6 άρχισε η φύλαξη του παλιού νοσοκομείου από ιδιωτική εταιρεία με την οποία επεγράφη σύμβαση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου.

Η Διοίκηση, συνεπής στις εξαγγελίες της, ολοκλήρωσε το συγκεκριμένο έργο, πιστεύοντας ότι, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση,  οφείλει και μπορεί να αποτρέψει τον περεταίρω βανδαλισμό του νοσοκομείου και την υποβάθμιση της περιοχής.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εγκατάστασης βιντεο-εποπτείας του χώρου για ολοκληρωμένη επιτήρησή του.

«Αυτά όμως δεν αρκούν», τονίζει η Διοίκηση, επισημαίνοντας ότι: «Μετά την αποτροπή της περεταίρω καταστροφής του κτιρίου, πρέπει να προχωρήσουμε – όπως έχουμε προ-αναγγείλει- και σε αξιοποίηση του νοσοκομείου».

Οι εξελίξεις στην αξιοποίηση του Παλιού Νοσοκομείου

  • Έχουν ήδη εκπονηθεί οι μελέτες για συγκεκριμένα τμήματα του νοσοκομείου όπου θα στεγαστούν διάφορες υπηρεσίες.
  • Οι μελέτες αυτές βρίσκονται στην 6η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, για την τελική έγκριση σκοπιμότητας και προωθούνται προς εξεύρεση πόρων για την έναρξη εργασιών.
  • Παράλληλα – όπως ήδη έχει αναγγείλει η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ.- έχει γίνει η έγκριση σκοπιμότητας από το Υπ. Υγείας και σύντομα εντάσσεται στα έργα του ΕΣΠΑ η αναμόρφωση του νότιου τμήματος, προκειμένου να στεγαστεί εκεί το Αστικό Κέντρο Υγείας.

«Περνάμε σε μία άλλη εποχή για το παλιό νοσοκομείο»

«Με την ολοκλήρωση αυτών των δράσεων, περνάμε σε μία άλλη εποχή για το παλιό νοσοκομείο, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί και η Διοίκηση του νοσοκομείου και η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ και που -συνεπείς στις δεσμεύσεις μας- συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτά τα θέματα, αισιοδοξώντας πως έως το τέλος του έτους θα έχουν αρχίσει να υλοποιούνται», αναφέρει ο Διοικητής  του Νοσοκομείου Αγρινίου, Δημήτριος Μιχάλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *