Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΤελετή αποκαλυπτήριων στο Θέρμο του Μνημείου πεσόντων αεροπόρων

Τελετή αποκαλυπτήριων στο Θέρμο του Μνημείου πεσόντων αεροπόρων

Εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες αεροπόρους από την Αιτωλοακαρνανία  κατά την εκτέλεση του καθήκοντος οργάνωσε ο Δήμος Θέρμου, στα πλαίσια των οποίων έγινε και αδελφοποίηση των δύο Δήμων Θέρμο και ο Άη Στράτη.

Σημεία από την ομιλία του Δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα 

  • Η απόδοση τιμής σε ήρωες , όπως οι πεσόντες αεροπόροι μας είναι μια οφειλόμενη διαχρονική επιταγή. Μια πράξη υπόμνησης της αγωνιστικής πορείας του  λαού μας , που διερχόμενος δια πυρός και σιδήρου, κάνει αγώνα για την εθνική του ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια ,  οικονομική αυτοδυναμία και κοινωνική πρόοδο.
  • Εκδηλώσεις όπως η σημερινή, έχουν ακόμα σαν κύριο στόχο, πέρα από την απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες- αεροπόρους μας , να χρησιμεύουν για την άντληση διδαγμάτων  κυρίως  για τις νεώτερες γενιές .
  • Τιμούμε σήμερα πρεπόντως και καθηκόντως, τους πεσόντες αεροπόρους του Δήμου Θέρμου, με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που σχεδίασε ο συμπατριώτης μας επί τιμή γενικός επιθεωρητής Στρατού και Β΄Υπαρχηγός ΓΕΣ – αντιστράτηγος και πολιτικός μηχανικός  Αθανάσιος Κουτρουμπέλης, και με τη συνδρομή  της 114 αεροπορικής βάσεως της Τανάγρας.
  • Ως ελάχιστος φόρος τιμής φιλοτεχνήθηκε αυτό το μνημείο, για να συμβολίζει το ασίγαστο πάθος για την εθνική ακεραιότητα  της Ελλάδας .
  • Σήμερα κληθήκαμε όλοι εδώ για να τιμήσουμε αυτούς τους ήρωες που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή, για την προάσπιση της πατρίδας.
  • Οι ήρωες που τιμούμε σήμερα βρίσκονται στις πρόσφατες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, για την γενναιότητα που επέδειξαν στην προάσπιση του εναέριου χώρου του αιγαίου, αλλά  εκπαιδεύτηκαν και σε άλλα μέρη της γης  προκειμένου να χρησιμεύσουν  όταν κληθούν στο εθνικό  τους χρέος .
  • Οι ήρωες που τιμούμε σήμερα εκπέμπουν από τα πανάρχαια βάθη της ιστορίας στους αιώνες το παράγγελμα που απορρίπτει κάθε παραίτηση από όσα ορίζει η ιστορία μας και το διεθνές δίκαιο .
  • «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης». Όμοια κι εμείς.  Ακούμε το παράγγελμά τους.  Διαβάζουμε τους οιωνούς της νέας εποχής, αλλά και ανταποκρινόμαστε στο πολύβουο κάλεσμα της ιστορίας.  Να κτίσουμε το καινούριο με όραμα και πυξίδα πλεύσης τις άφθορες διαχρονικά αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.
  • Αυτό είναι το καλύτερο μνημόσυνο, η μέγιστη τιμή για την αγέραστη μνήμη των αθάνατων ηρώων που τιμούμε σήμερα.

 

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ