Εξοικονομώ-Αυτονομώ στη Δυτική Ελλάδα: Σε 16 λεπτά… εξαντλήθηκαν τα κονδύλια!

Πολλές αντιδράσεις από μηχανικούς αλλά και πολίτες

Σε διάστημα μόλις 16 λεπτών εξαντλήθηκαν σήμερα τα κονδύλια του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα η πλατφόρμα άνοιξε στις 10 το πρωί και  έκλεισε στις 10.16!  Οι αντιδράσεις φυσικά είναι μεγάλες αφού πολλοί μηχανικοί δεν πρόλαβαν να καταχωρήσουν ούτε μία αίτηση ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν και οι πολίτες που θέλησαν να κάνουν οι ίδιοι την αίτηση τους. Και φυσικά τα 16 λεπτά δεν ήταν και ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα για κανέναν!

Υποβλήθηκαν 7.985 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.356, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Περιφέρεια (51,4 εκατ. ευρώ). Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 21.800 ευρώ.

Το πρόγραμμα -που χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης- συνεχίζεται τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου με το άνοιγμα της πλατφόρμας στις 10.00 π.μ. για τις Περιφέρειες Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *