Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕπίκαιραΈντονη δυσαρέσκεια Παπαναστασίου για την έδρα της Γεωπονικής Σχολής

Έντονη δυσαρέσκεια Παπαναστασίου για την έδρα της Γεωπονικής Σχολής

Την έντονη δυσαρέσκεια του εκφράζει με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, αναφορικά με  δημοσιεύματα που αφορούν στην Γεωπονική Σχολή  Αιτωλοακαρνανίας και που σύμφωνα με αυτά η έδρα της σχολής φαίνεται να έχει “κλειδώνει” για το Μεσολόγγι με απόφαση μάλιστα  από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών.”Είναι αυτονόητο ότι το Αγρίνιο συγκεντρώνει  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να υποστηρίξει την έδρα μιας σχολής επικεντρωμένης στον πρωτογενή τομέα” αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αγρινίου.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι εχθές στο θέμα αναφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου Π. Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για μια σπουδαία εξέλιξη στο θέμα αυτό, αφού όπως είπε η απόφαση της Συγκλήτου είναι η έδρα της Γεωπονικής Σχολής να είναι το Μεσολόγγι.

“Από εδώ και στο εξής δεν είναι η ώρα των “νονών” της όποιας επιτυχίας αλλά η ώρα της πλήρους επιστημονικής, διοικητικής και οικονομικής στήριξης της Γεωπονικής Σχολής, ώστε στην πράξη να αποτυπωθούν τα θετικά αποτελέσματα της μελλοντικής της λειτουργίας” ανέφερε  χαρακτηριστικά ο Π. Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Παπαναστασίου για την Γεωπονική Σχολή:

«Για  μια ακόμη φορά ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις που αφορούν την ακαδημαϊκή κοινότητα του Αγρινίου μέσω δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο ύστερα από διαρροή εξωθεσμικού οργάνου, ενός  κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Ποιος εξουσιοδότησε τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών ν’ αποφασίσει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και γιατί δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση στον Δήμο Αγρινίου.

Ο συγκεκριμένος Υπουργός  Παιδείας είχε μόνος του σχεδιάσει  τη δομή του πανεπιστημιακού  χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία χωρίς να λάβει ποτέ υπόψιν του την πρόταση μας για επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Δεν είχε όμως ποτέ το θάρρος να το παραδεχτεί και λειτουργώντας καθαρά  κομματικά  επέλεξε να ικανοποιήσει  προσωπικές στρατηγικές συγκεκριμένων προσώπων.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, χωρίς να ενημερώσει  την τοπική κοινωνία,  προσπέρασε όλες τις δεσμεύσεις προς το Αγρίνιο  και αποφάσισε να ικανοποιήσει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες  των καθησυχαστικών δηλώσεων των κυβερνητικών βουλευτών οι οποίοι υποστήριζαν τη διασφάλιση και στήριξη των τμημάτων του Αγρινίου στο νέο πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας.

Όλες οι προσπάθειες και οι ενέργειες μας για θωράκιση της ακαδημαϊκής κοινότητας και ικανοποίησης ενός δίκαιου αιτήματος με τη δημιουργία μια πραγματικά βιώσιμης  Γεωπονικής Σχολής στη Δυτική Ελλάδα, προσέκρουσαν  στην αδιαλλαξία της Κυβέρνησης. Επέλεξαν δε,  την ημέρα προκήρυξης των εκλογών  για να διαρρεύσουν την απόφασή τους.

Είναι αυτονόητο ότι το Αγρίνιο συγκεντρώνει  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να υποστηρίξει την έδρα μιας σχολής επικεντρωμένης στον πρωτογενή τομέα.

Είναι σαφές για εμάς ότι όσοι συνέβαλλαν σε αυτήν την μεθόδευση θα βρουν απέναντι τους  πολίτες του Αγρινίου και για έναν ακόμη λόγο.

Με αυτές τις πρακτικές  προσπαθούν να επαναφέρουν έριδες  ανάμεσα στις δύο πόλεις και να δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Εμείς,  αταλάντευτα και στοχευμένα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας μέχρι την ευόδωση του δίκαιου αιτήματος για την πόλη μας, την  επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος».

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ