Επιπλέον 3 εκ. ευρώ για τα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας

Επιπλέον 3 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας διασφαλίστηκαν από την απόφαση αύξησης του προϋπολογισμού του στρατηγικού έργου «Συνεργασία για την υγεία» όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (Interreg) «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020».

Συγκεκριμένα, μέσα από συνεργασία των Περιφερειών που μετέχουν στο Πρόγραμμα, (Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά και Περιφέρεια Απουλίας) και με συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη και του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, Γιώργου Ζερβού, αποφασίστηκε η αύξηση του προϋπολογισμού του συγκεκριμένου έργου κατά 12 εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος του έργου

Είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία της Covid-19 στην επιλέξιμη ελληνική και ιταλική περιοχή του διασυνοριακού προγράμματος και για την ελληνική πλευρά, η αύξηση του προϋπολογισμού κατά 6 εκατ. ευρώ, σηματοδοτεί την παροχή ισχυρών δυνατοτήτων εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού των νοσοκομείων.

Η κατανομή των επιπλέον πόρων

Σε ότι αφορά τα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, η κατανομή των επιπλέον πόρων, έχει ως εξής:

  • Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Πατρών: 1.600.000 €
  • Γ.Ν. Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”: 700.000 €
  • ΓΝ Ηλείας – Γ.Ν. ΠΥΡΓΟΥ “Α.Παπανδρεου”: 370.000 €
  • ΓΝ Αιτωλοακαρνανίας – Γ.Ν. Αγρινίου: 280.000 €
  • ΓΝ Αιτωλοακαρνανίας – Γ.Ν. Μεσολογγίου: 110.000 €

Επιπλέον εξοπλισμός & υποστήριξη έρευνας

Σημειώνεται ότι η αρχική κατανομή είχε συνολικό προϋπολογισμό μόλις 554.000 ευρώ για το σύνολο των νοσοκομείων της περιοχής.

Μετά την αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού, τα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας θα μπορούν να προμηθευτούν επιπλέον εξοπλισμό ατομικής προστασίας και ιατρικό (π.χ. αναπνευστήρες, κρεβάτια, οθόνες κ.λπ.).

Παράλληλα, θα υποστηριχθεί η επιστημονική έρευνα με τη χρησιμοποίηση ενός συνόλου μεθόδων που βασίζονται σε διαφορετικούς τύπους προσεγγίσεων και οι οποίες δύνανται να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη καινοτόμων και αποτελεσματικότερων θεραπειών. Επιπρόσθετα, θα υπάρξει κοινή χρήση, ανάμεσα στα ελληνικά και τα ιταλικά νοσοκομεία, της τηλεϊατρικής, αλλά και της κλινικής απομακρυσμένης βοήθειας Η-casa, που είναι ένα καινοτόμο σύστημα το οποίο επιτρέπει την παρακολούθηση των ασθενών που υποχρεούνται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *